Французи прогнозують збільшення українсього урожаю пшениці в 2019 році

Поділитися
Французи прогнозують збільшення українсього урожаю пшениці в 2019 році © newsdaily.org.ua
На українських полях зберуть на 12 тонн більше пшениці, ніж рік тому.

У вівторок французька компанія AgroGeneration з активами в Україні AgroGeneration заявила, що в цьому році урожай пшениці в Україні досягне 116 тонн, порівняно з 104 тонн в 2018 роком, повідомляє Reuters.

Незважаючи на зростання в 2018 році, врожайність пшениці не досягла цільового показника групи, що є основним урожаєм для діяльності групи, зазначає Agrogeneration.

У першій половині 2019 року український виробник продав близько 37 700 гектарів землі на загальну суму близько 25 мільйонів євро.

Загальний обсяг виробництва зерна складе 126 986 тонн порівняно з 119 473 тоннами в минулому році.

наприклад, урожай ріпаку впав з 5 673 тонн до 7 322 тоннами в минулому році.

За розрахунками аналітиків Мінсільгоспу США, в теперішньому сезоні світове виробництво пшениці складе 736 млн т - на 3% менше, ніж роком раніше. При цьому споживання пшениці зросте на 5,23 млн т порівняно з попереднім роком, до 749 млн т. Якщо прогноз збудеться, то світове споживання випередить виробництво в новому сезоні на 12,6 млн т.

Найбільше зниження очікується в Росії, кажуть аналітики USDA, - на 18 млн т. Тим не менш РФ залишиться найбільшою країною-виробником з показником в 67 млн т. Очікується, що виробництво пшениці знизиться також у країнах Євросоюзу (на їх частку спільно доводиться 145 млн т зерна) і Австралії, скрізь одна причина - посуха. До кінця сезону світові запаси пшениці знизяться до 261 млн т, що на 5% менше, ніж у сезоні 2017/18.

Поділитися
Підготував/ла Стажер
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі