ФСБ в Криму відвезла в невідомому напрямку проукраїнського активіста

Поділитися
ФСБ в Криму відвезла в невідомому напрямку проукраїнського активіста У лютому ФСБ проводила обшуки у Приходько © krymr.com
Олега Приходька відвезли напередодні "у чому був".

У анексованому Криму ФСБ затримала і відвезла в невідомому напрямку проукраїнського активіста Олега Приходька разом з дружиною, передає "Крим.Реалії". Донька Приходько Наталія відучора не знає, де її батьки.

"Я нічого не знаю, не знаю, куди відвезли. Забрали не тільки батька, але і маму", – повідомила Наталія.

За словами українського політика з Євпаторії, народного депутата України сьомого скликання Едуарда Леонова, Олега Приходька "відвезли в чому був". При цьому причин затримання російські силовики не назвали.

Адвокатську допомогу родині Приходько буде надавати Назім Шейхмамбетов.

Російські силові та правоохоронні відомства, як і в інших подібних випадках, офіційних коментарів не дають.

Зазначено, що в лютому ФСБ провела обшуки у Олега Приходька в селі Оріхове Сакського району. Тоді російські силовики вилучили у активіста українську символіку, прапори партії "Свобода", червоно-чорні прапори, портрет Степана Бандери, техніку і домашні CD-диски. Після обшуку Приходько відвезли до Сімферополя, де допитували, розпитуючи про його діяльність і зв'язки на материковій частині України.

Раніше російські прикордонники більше години утримували кримськотатарського правозахисника Абдурешита Джеппарова у пункті пропуску на адмінкордоні окупованого Криму з Херсонською областю. Адвокат Маммет Мабметов повідомив, що Джеппарова затримали без пояснення причин. В результаті Джеппарова все ж відпустили.

Зазначимо, Генеральна Асамблея ООН в своїх резолюціях неодноразово засуджувала незаконні дії країни-окупанта і закликала її дотримуватися права людини. 22 грудня 2018 року Генеральна Асамблея ООН прийняла нову резолюцію "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь, Україна".

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні продовжує фіксувати порушення в Криму і констатує, що ніяких поліпшень за останні місяці на окупованому півострові не сталося. Детальніше читайте в матеріалі Тетяни Курманової "Права людини в Криму: без змін" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі