Генпрокуратура закрила справу про побиття журналістів на весіллі сина Луценка

Поділитися
Генпрокуратура закрила справу про побиття журналістів на весіллі сина Луценка © Схеми
Внаслідок нападу удошників оператор "Схем" пошкодив руку й отримав струс мозку.

Генеральна прокуратура закрила справу про побиття журналістів "Схем" на весіллі сина колишнього генпрокурора Юрія Луценка, повідомив журналіст-розслідувач Михайло Ткач.

"Справу про перешкоджання нашій журналістській діяльності удошниками на весіллі сина генпрокурора Луценка закрито. Майже два роки знадобилося підлеглим генерального прокурора Луценка аби не знайти складу злочину", - пише він у своєму Facebook.

Михайло Ткач / Facebook

Адвокат знімальної групи протягом двох років не могла домогтися від слідства ані прізвища слідчого, ані будь-якої інформації про перебіг цієї справи, зокрема через суд.

"На той момент генпрокурором був Юрій Луценко. Справу закрито у травні підлеглим Луценка. Інцидент трапився на весіллі старшого сина Луценка", - нагадує Ткач.

Нагадаємо, 16 вересня 2017 року двоє удошників напали на журналіста проєкту "Схеми" Михайла Ткача й оператора Бориса Троценка біля ресторанного комплексу в Козині під Києвом. Там святкував весілля старший син Юрія Луценка, гостями церемонії були на той час президент Петро Порошенко, прем'єр-міністр Володимир Гройсман, мер Києва Віталій Кличко та народні депутати.

За словами Ткача, їх з оператором повалили на землю, а під час спроби викликати поліцію – напали повторно. Унаслідок нападу оператор пошкодив руку й отримав струс мозку. Журналісти написали заяву в поліцію про перешкоджання професійній діяльності.

Наступного дня начальник УДО Валерій Гелетей зателефонував Ткачу і вибачився за інцидент, за результатами службового розслідування до дисциплінарної відповідальності притягнули трьох працівників. Водночас генпрокурор Луценко назвав журналістів "нишпорками", яким "цікавіше було познімати з кущів", та виправдовував дії удошників наявністю серед гостей високопосадовців.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі