Генпрокурор взялася за власника затонулого біля берегів Одеси танкера

Поділитися
Генпрокурор взялася за власника затонулого біля берегів Одеси танкера Компанія-судновласника компенсує збитки від аварії танкера з нафтою © Думская
Судновласник заявив, що усуне наслідки аварії.

Судновласник танкера "Делфі" пообіцяв прибрати затонуле в листопаді судно з берега пляжу в Одесі за свій рахунок. Зараз компанія готує на погодження план проведення робіт з його підйому і демонтажу. Про це повідомили в прес-службі Офісу Генпрокурора.

Як йдеться в повідомленні, таку відповідь власники танкера "Делфі" надіслали генеральному прокурору Ірині Венедиктовій.

"Компанія запевнила, що твердо має намір усунути наслідки аварії за свій рахунок. Я сподіваюся, що виконання цієї обіцянки судновласником буде таким же оперативним, як і його реакція на звернення уваги Офісу генпрокурора на справу затонулого танкера", - сказала генпрокурор.

Вона також повідомила, що всі процедури повинні проходити не тільки оперативно, але і в рамках чинного законодавства з дотриманням екологічних норм.

Як повідомлялося, в кінці 2019 року на рейді Одеського порту зазнав лиха невеликий танкер "Делфі" під прапором Молдови. Сильний шторм (швидкість вітру 20-25 м/с, висота хвилі 2,3 метра) завадив рятувальнфй операції.

У Чорному морі біля Одеси рівень забруднення води нафтопродуктами через аварію танкера "Делфі", перевищив допустиму норму в 157 разів.

Рятувальники Державної служби з надзвичайних ситуацій евакуювали трьох членів екіпажу з борту танкера "Делфі", що сів на мілину в акваторії Одеського морського порту.

За фактом події правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 276 (порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного або повітряного транспорту) Кримінального кодексу України.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі