Генсек ООН підтримав обмін полоненими в Донбасі

Поділитися
Генсек ООН підтримав обмін полоненими в Донбасі ООН закликає всі сторони продовжувати мирні ініціативи © www.un.org.ua
Генеральний секретар розраховує, що це стане першим кроком на шляху до подальшого мирного врегулювання.

Генеральний секретар Організації об'єднаних націй Антоніу Гутерреш вітав обмін утримуваними особами між Україною і терористами "ДНР"-"ЛНР", повідомляє офіційний сайт ООН.

"Генеральний секретар вітає сьогоднішнє взаємне звільнення і обмін полоненими, пов'язаний з конфліктом на сході України. Він сподівається, що ця важлива гуманітарна акція напередодні православної Пасхи послужить сприятливим кроком на шляху до подальшого прогресу, включаючи постійне припинення вогню, у відповідності з міжнародними очікуваннями, а також до подальшого роз'ведення сил і безперешкодний гуманітарний доступ через лінію розмежування.

Генеральний секретар настійно закликає всі залучені сторони прийняти подальші заходи в тому ж дусі в рамках поточних мирних ініціатив, які здійснюються Нормандською четвіркою, Тристороннюю контактною групою, ОБСЄ та іншими суб'єктами з метою забезпечення прогресу в здійсненні Мінських угод", - сказано в заяві офіційного представника генсека ООН Стефана Дюжаррика.

Обмін полоненими в Донбасі вже з схваленням прокоментували Німеччина, Франція і США. Переговори про подальше звільнення українців, що залишаються в заручниках на окупованих територіях і в Росії, будуть продовжуватися.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі