Геращенко назвав ситуацію в Кагарлику жахливою і неприпустимою

Відео
Поділитися
Геращенко назвав ситуацію в Кагарлику жахливою і неприпустимою © mvs.gov.ua
"Їх чекає довге тюремне ув'язнення".

У Міністерстві внутрішніх справ заявили, що ситуація в Кагарлику, де поліцейські катували і зґвалтували дівчину, є жахливою і неприпустимою. Про це заступник глави МВС Антон Геращенко повідомив в ефірі "Сніданку з 1+1" у вівторок 26 травня.

За його словами обидва поліцейських були виявлені та затримані службою внутрішньої безпеки поліції і потім їх передали в руки в Державне бюро розслідувань.

"Їх чекає довге тюремне ув'язнення. Стаття - перевищення службового становища і тортури, що передбачає до 12 років перебування за ґратами. Ймовірно, у деяких людей щось перемикається в голові, а тому вони витворяють такі страшні злочини. За це треба буде відповідати багаторічним сидінням в колонії, СІЗО", - підкреслив Геращенко.

Він також зазначив, що постраждала від поліцейських дівчина і чоловік зараз перебувають у лікарні, їм будуть надавати медичну допомогу за рахунок поліції.

На своїй сторінці в Facebook Антон Геращенко опублікував фото підозрюваних у слідчому ізоляторі і прокоментував: "Ось так буде з кожним, хто, одягнувши погони і отримавши владу, порушить Закон і вчинить злочин".

Читайте також: Пандемія коронавірусу призведе до "відкату" фемінізму

Як повідомлялося раніше, в ніч з 23 на 24 травня оперуповноважений в своєму службовому кабінеті катував жінку, яку викликали у відділок як свідка у справі про крадіжку майна. Поліцейський використовував наручники і стріляв з табельної зброї над головою, після чого кілька разів згвалтував потерпілу.

Також зловмисники катували чоловіка, який в той же час знаходився у відділенні поліції. Погрожуючи зґвалтуванням, правоохоронці ставили його на коліна, били кийками по голові, одягали протигаз і стріляли з пістолета над головою. У чоловіка зламані ребра і ніс.

Підозрюваними у зґвалтуванні і катування людей у Кагарлицькому відділенні поліції в Київській області є 35-річний начальник сектору кримінальної поліції Микола Кузів і 29-річний оперуповноважений Сергій Сулима.

Відомо, що обидва поліцейських уникли переатестації під час реформи поліції. Начальник сектору кримінальної поліції Кагарлицького ВП Микола Кузів на момент переатестації кінця 2015-початку 2016 років служив у Маріуполі, який разом з Києвом і ще кількома регіонами не проводив публічну переатестацію. А оперуповноважений Сергій Сулима служив у підрозділ, який нібито "патрульним", а патрульних до 2015 року не атестували.

Голова НПУ Ігор Клименко відсторонив від виконання службових обов'язків підозрюваних і керівництво відділу, а також прийняв рішення розформувати підрозділ і провести переатестацію всього особового складу Кагарлицького ОП. Керувати відділом тимчасово будуть представники обласного главку поліції.

Поділитися
Дивіться спецтему: Врадієвка 2.0
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі