Геращенко заявив про причетність арештованого генерала СБУ Шайтанова до підготовки замаху на Авакова

Поділитися
Геращенко заявив про причетність арештованого генерала СБУ Шайтанова до підготовки замаху на Авакова Антон Геращенко переповів ранкову розмову з Аваковим © Національна поліція України
За словами заступника голови МВС, про контакти Шайтанова з росіянами СБУ повідомили західні спецслужби.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко стверджує, що має інформацію про причетність генерал-майора СБУ Валерія Шайтанова до підготовки замаху на голову МВС Арсена Авакова. Шайтанову інкримінують державну зраду і підготовку теракту, напередодні суду заарештував його.

"Я сьогодні вранці розмовляв з міністром внутрішніх справ. Він сказав, що... СБУ та її оперативні канали передавали нам, що генерал-майор Шайтанов, крім замаху на Адама Осмаєва, працював і над тим, щоб організувати замах на міністра внутрішніх справ", - розповів Геращенко в ефірі телеканалу "Україна 24" увечері в четвер, 16 квітня.

За словами заступника голови МВС, про контакти Шайтанова з росіянами СБУ повідомили західні спецслужби, які стежать за російським агентами в Європі і США.

"Наші європейські та американські колеги контролюють ситуацію з російськими агентами. Вони передали інформацію про те, що генерал СБУ має дивні зв'язки і контакти", - додав заступник міністра.

Контррозвідка затримала генерал-майора СБУ Валерія Шайтанова 14 квітня. Йому інкримінують державну зраду (ч. 1 ст. 111) і підготовку терористичного акту (ст. 258 Кримінального кодексу). Наступного дня Шайтанова заарештували на 60 діб.

16 квітня був затриманий ймовірний спільник арештованого генерала, в нього вилучили арсенал вогнепальної зброї.

За версією слідства, Шайтанов був завербований росіянами в 2014 році, а його куратором був полковник ФСБ Ігор Єгоров. Під його керівництвом Шайтанов готував замах на чеченського добровольця Адама Осмаєва, а також збирав і передавав росіянам інформацію про спецоперації в зоні АТО / ООС, міжнародне співробітництві СБУ і співробітників українських спецслужб.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі