Глава МВФ заявила про зупинку світової економіки вперше за всю історію

Поділитися
Глава МВФ заявила про зупинку світової економіки вперше за всю історію Глава Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва
"Вона набагато гірше, ніж глобальна економічна криза".

Ситуація в світовій економіці гірше, ніж під час кризи 2008-2009 років, заявили МВФ. Через погіршення ситуації з вірусом фонд збільшить розмір екстреного фінансування в два рази, до $ 100 млрд, заявила на брифінгу глава Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва.

"Ми ніколи в історії МВФ не бачили, щоб світова економіка зупинилася. Ми в рецесії, вона набагато гірше, ніж глобальна економічна криза", - повідомила Георгієва.

За її словами, найбільше від наслідків коронавіруса страждають країни, що розвиваються, так як у них менше ресурсів для захисту від цього подвійного кризи - кризи охорони здоров'я і економічного.

У зв'язку з цим МВФ готовий задіяти весь свій резерв у розмірі трлн і подвоїть розмір екстреного фінансування з $ 50 млрд до $ 100 млрд, додала вона.

Як раніше попереджала Георгієва, світовий ВВП на тлі пандемії коронавіруса може знизитися до 2020 року сильніше, ніж у 2009-му під час глобальної фінансової кризи, а відновлення буде залежати від строків усунення епідемії. Особливу загрозу вона бачить у можливих хвилі банкрутств і скорочення робочих місць, які можуть не тільки підірвати здатність економіки до відновлення, але і зруйнувати основи суспільства.



За даними Університету Джонса Хопкінса, у всьому світі коронавірусом заразилися понад 1 млн осіб, понад 58 тис. померли від захворювання. МВФ зазначав, що наслідки пандемії будуть серйозними для глобальної економіки, однак деякий буфер все ж можна створити, в тому числі з допомогою високого рівня зайнятості.

Детальніше про перспективи співпраці України та МВФ і про те, чому дефолт - не найгірший варіант для України - читайте в статті Юлії Самаєвої"Коломокриза" на сайті ZN.UA.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі