Головлікар Олександрівської лікарні озвучила статистику щодо COVID-19

Поділитися
Головлікар Олександрівської лікарні озвучила статистику щодо COVID-19 Головлікар розповіла про наслідки нетипової пневмонії, викликаної COVID © YouTube/SkriptaTV
У добу виписують у два-три рази більше пацієнтів, ніж приймають з COVID-19.

В Олександрівській лікарні, яка є однією з опорних по прийому хворих на COVID-19 у Києві, останні кілька днів виписується з інфекційного відділення більше людей, ніж надходить. Про позитивні тенденції розповіла в інтерв'ю "Лівому берегу" головлікар лікарні Людмила Антоненко.

За її словами, в інфекційному відділенні для лікування хворих на коронавірус виділили 100 ліжок, ще тиждень тому вони всі були заповнені. Станом на 29 квітня вільними залишаються вже більше 30 ліжок.

"Минулого тижня це було 100%, 86-88 хворих лежало в інфекційному корпусі. Станом на сьогодні (29 квітня - ред.) це 69 чоловік, у нас є вільні місця. Ми виписуємо по 18 хворих на добу, а надходження останні 2-3 доби - до 10 хворих. У реанімації перебуває 5 хворих, вони киснезалежні, але не на ШВЛ і не на ЭКМО", - розповіла Антоненко.

Головний лікар зазначила, що 13 лікарів з інфекційного відділення лікарні перехворіли на коронавірус в легкій формі, у них спостерігалася температура 37.2 - 37.5.

У цілому на позитивний перебіг хвороби, за її словами, впливає як кількість інфекції, що потрапила в організм (цитокіновий шторм), так і наявність інших супутніх хвороб. Так, два пацієнти молодого віку померли, у одного з них був цукровий діабет, у другого - артеріальна гіпертензія.

"На сьогодні є дуже багато теорій, що це за пневмонія. Що це не зовсім та пневмонія, яку ми звикли лікувати, що це руйнування еритроцитів і гемоглобіну, що це така гемічна гіпоксія. І при розвитку хвороби є тромбування, а також мікротромбування. Ми бачимо на КТ так звану картину "матового скла". Вона майже завжди двостороння. І після часто залишається фіброз. Думаю, трохи пізніше медицина чітко скаже, що відбувається з хворими, і механізм. Але при такому положенні, при такому ураженні легенів вже ШВЛ не допомагає. Допомагає ЕКМО - це світовий досвід. А наш досвід з ЕКМО негативний. Хоча у нас було тільки двоє хворих на апараті ЕКМО. На щастя, тільки двоє пацієнтів були такі важкі, що ми не змогли їх врятувати", - зазначила лікар.

Антоненко також зауважила, що друга хвиля коронавірусної інфекції може бути восени, при цьому контагіозність COVID-19 більше, ніж при грипі типу А.

Раніше міністр охорони здоров'я зазначив, що в Україні очікується друга хвиля захворюваності на COVID-19. Зараз, за офіційними даними, національна система охорони здоров'я завантажена хворими на коронавірус менш ніж на 10%.

Детальніше про те, як правильно скасовувати карантин в Україні читайте у статті Олександра Петрика "Стратегія під час карантину" на сайті ZN.UA.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі