Гончарук і Скалецька "терміново" вилетіли до Нових Санжар

Поділитися
Гончарук і Скалецька "терміново" вилетіли до Нових Санжар У Кабміні вирішили розгорнути оперативний штаб у Нових Санжарах © Зоряна Скалецька Facebook
На місці потрібні медичне супроводження та порядок. Ні прем'єр, ні очільниця МОЗ для вирішення цих питань не мають ні достатньої кваліфікації, ні досвіду.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук повідомив, що терміново вилітає в Нові Санжари Полтавської області, де в санаторії МВС на 14-денну обсервацію будуть розміщені евакуйовані з Уханя українці. За словами прем'єра, присутність членів уряду там необхідна для організації роботи оперативного штабу".

"Терміново вилітаю до Полтавської області. Оперативний штаб уряду працюватиме в Нових Санжарах", - написав Гончарук на своїй сторінці у Facebook.

Крім нього, урядовий борт доставить на Полтавщину міністра охорони здоров'я Зоряну Скалецьку.

Керівниця МОЗ пояснила, що її присутність у Нових Санжарах необхідна, щоб "люди почували себе захищеними". Кого вона мала на увазі: евакуйованих з Китаю громадян або місцевих мешканців, які ,піддалися істерії, Скалецька не уточнила.

Як повідомлялося, 20 лютого борт з евакуйованими з Уханя українцями та іноземцями приземлився в Харкові. Перед вильотом з КНР всі пасажири пройшли обстеження, ознак респираторых захворювання медики не виявили ні в кого з них.

Громадян мають відвезти на двотижневу обсервацію в закритий медцентр Національної гвардії в Нових Санжарах Полтавської області. Щоб не допустити цього, місцеві жителі заблокували дорогу, до Нових Санжар стягнули поліцію і Національну гвардію.

Президент Володимир Зеленський присоромив українців за таке ставлення до співгромадян, запевнивши, що "Україна не здаватиме своїх". Одночасно він погрожував розмістити евакуйованих українців у будинках своїх політичних опонентів "у Кончі-Заспі".

Очевидно, що ні українська влада, яка протягом місяця не могла організувати евакуацію, ані самі українці не змогли гідно вирішити завдання вивезення співгромадян із зони епідеміологічного лиха. Детальніше про те, як Україна зустрічала співвітчизників їх Уханя, читайте в матеріалі Тетяни Сіліної "Український сором".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі