Гонтарєва заявила про погрози Коломойського їй особисто

Поділитися
Гонтарєва заявила про погрози Коломойського їй особисто Гонтарєва вважає те, що відбувається з Приватбанком крахом судової системи
Гонтарєва поїхала до Британії незабаром після звільнення і повертатися поки що не збирається.

Валерія Гонтарєва заявила, що боїться за своє життя через загрози олігарха Коломойського. Про це вона повідомила в інтерв'ю Громадському і BBC-Україна. Колишня керівниця Нацбанку та олігарх і екс-співвласник Приватбанку знаходяться в затяжному конфлікті через націоналізацію Приватбанку. Зараз Гонтареву лякає те, що Ігор Коломойський їй погрожує.

Останні 10 місяців вона живе в Лондоні, де викладає в Лондонській школі економіки, а повернутися в Україну поки не може, зокрема, "через відсутність верховенства права в країні".

"Ви знаєте, що в країну повернулася не лише злочинна влада Януковича, з якою ми боролися. Повернувся один з олігархів, який постійно мені загрожує. Це дуже погано, що він повернувся. Погано, для мене особисто і для країни. Особисто мені він загрожує. В інтерв'ю Коломойський заявив, що якщо я не повернуся в Україну, то він мене вивезе в приватному порядку. По-англійськи це kidnapping. Це злочин на території Великої Британії. Я хочу, щоб це було всім зрозуміло. Якщо зі мною щось трапиться, хочу, щоб всі знали, чому", - сказала Гонтарєва.

Гонтарєва не уточнила, чи зверталася вона в правоохоронні органи Великої Британії з приводу своїх побоювань.

За її словами, з Коломойським до націоналізації Приватбанку вона зустрічалася близько 20 разів. Останній раз особисто бачила його в ніч перед націоналізацією Приватбанку: "Це була знаменита ніч, коли зібралася велика частина Кабміну - міністр фінансів, зрозуміло, прем'єр-міністр, міністр юстиції, Аваков, президент. Ось у цій кімнаті я бачила Коломойського напередодні націоналізації, де йому написали листа з проханням про націоналізацію".

На питання про рекапіталізацію інших банків, Гонтарєва запевнила: до всіх банків були однакові вимоги, однак не всі власники банків їх виконали:

"Проблеми не були пов'язані тільки з паном Коломойським. Якщо ми подивимося, скільки грошей держава внесла в державні банки, на що використовувалися кредити державних банків, подивимося на олігархічну модель побудови українського банківського сектора, то побачимо, як з ринку був виведений банк олігарха Фірташа. Там не було капіталу, він його так і не вніс. Два банки пана Бахматюка. А ось, наприклад, банк Пінчука і банк Ахметова виконали вимоги, внесли капітали, дали заставу. Не було завдання вивести банки з ринку, була програма рекапіталізації, узгоджена з Міжнародним валютним фондом, на чотири роки".

Валерія Гонтарєва очолювала Національний банк України у 2014-2018 роках.

Екс-глава Національного банку України Валерія Гонтарєва назвала рішення судів по Приватбанку на користь олігарха Ігоря Коломойського фіаско судової системи країни.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі