ГПУ направила провадження щодо нападів на Стерненка до СБУ

Поділитися
ГПУ направила провадження щодо нападів на Стерненка до СБУ ГПУ сконцентрувала в СБУ розслідування справ Стерненка © Рух ЧЕСНО
Перевірятимуть можливу причетність до злочинів місцевої влади та поліції.

Провадження щодо нападів на одеського активіста Сергія Стерненка скеровано до Головного слідчого управління Служби безпеки України, повідомили сьогодні у Генпрокуратурі. Зазначається, що необхідно перевірити можливу причетність місцевої влади та поліції.

У ГПУ також зазначили, що напади на Стерненка повинні розслідуватись одним органом слідства для "забезпечення неупередженого та швидкого розслідування всіх обставин".

Генпрокуратура здійснює процесуальне керівництво у трьох провадженнях щодо нападів на громадського активіста, ще в одному обвинувальний акт щодо підозрюваного скеровано до суду.

Так, в одному з проваджень розслідують напад на Стерненка і нанесення йому тілесних ушкоджень двома особами. В іншому – вбивство одного з нападників і нанесення іншому тілесних ушкоджень. У провадженні за фактом нанесення активісту легких тілесних ушкоджень і пошкодження його майна також триває розслідування. За фактом нанесення Стерненку тілесних ушкоджень за допомогою вогнепальної зброї розслідування завершено, обвинувальний акт щодо замаху на вбивство скеровано до Приморського райсуду Одеси.

Зазначається, що напади на Стерненка повинні розглядати в широкому контексті нападів на інших активістів в Одесі у той період.

Нагадаємо, ввечері 24 травня 2018 року на одеського активіста Сергія Стерненка вчергове напали. Під час зіткнення активіст отримав ножове поранення руки, а один з нападників – смертельне поранення у живіт. Стерненко казав, що завдав нападникам поранення відібраним у них ножем.

Під час нападу загинув 25-річний Іван Кузнєцов. Другого нападника – 30-річного Олександра Ісайкула – поліція відпустила в статусі свідка.

Докладніше про ситуацію в Одесі читайте в матеріалах Ніни Перстньової "Біси міста "Ангела" та "Коли вб'ють, звертайтеся…" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі