ГПУ проводить обшуки в Мін'юсті в рамках справи "чорних реєстраторів"

Поділитися
ГПУ проводить обшуки в Мін'юсті в рамках справи "чорних реєстраторів"
Суд надав співробітникам прокуратури тимчасовий доступ до речей і документів.

Співробітники Генпрокуратури України вивчають випадки несанкціонованого втручання в автоматизовану систему баз даних Єдиних та Державних реєстрів. Проводяться процесуальні дії в Міністерстві юстиції України та в ДП" Національні інформаційні системи ", повідомляє пресслужба ГПУ.

Наголошується, що під час досудового розслідування ГПУ отримала дані про численні факти діяльності "чорних реєстраторів", які незаконно здійснювали перехід прав власності на об'єкти нерухомого та рухомого майна, змінювали корпоративні права підприємств.

Крім того, ГПУ розслідує можливі зловживання з боку окремих суб'єктів держреєстрації та посадових осіб Мін'юсту.

Суд надав співробітникам ГПУ тимчасовий доступ до речей і документів.

Як повідомлялося, в Україні щорічно відбувається 400 рейдерських захоплень. З 2013 року було здійснено 3242 рейдерські захоплення, в тому числі за останні півтора року 915.

Нагадаємо, 29 травня рейдери здійснили силове захоплення побудованого ОМОКС ЖК "Чайка" під Києвом. У той же час фейкові державні реєстратори переписали ОМОКС і ОМОКС-ІНВЕСТБУД на третіх осіб. З цього приводу керуючий власник компанії "ОМОКС" Олексій Кулагін двічі звертався до президента Зеленського. Він закликав главу держави очолити боротьбу з рейдерами і винести питання втручань в держреєстр на засідання РНБО.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі