Гриценко про вирок суду РФ: це рішення не має стосунку ні до права, ні до справедливості

Поділитися
Гриценко про вирок суду РФ: це рішення не має стосунку ні до права, ні до справедливості
Окрім шести років позбавлення волі, російський суд заборонив Гриценку "обіймати державні посади".

Ексочільник Міністерства оборони України Анатолій Гриценко зазначив, що вирок у вигляді шести років позбавлення волі, який йому виніс російський суд, не має жодного стосунку ні до права, ні до справедливості. У РФ Гриценка звинувачують нібито у "закликах до вчинення терактів".

"Московський суд визнав мене "терористом" і виніс вирок: шість років перебування у колонії, а після того позбавлення на три роки права обіймати посади в органах державної влади і місцевого самоврядування, напевно в російських", - написав Гриценко у Facebook.

Гриценко зазначив, що у його розумінні тероризм – це збиття літака MH17 НАД Донбасом, отруєння та вбивство людей за допомогою російської нейропаралітичної речовини "Новічок".

"На жаль, тероризм цей - дотепер не покараний. А те, що вони за вказівкою Кремля витворяють у своєму "військовому суді" - не має жодного стосунку ні до права, ні до справедливості. Нехай собі біснуються", - підсумував ексміністр оборони.

21 лютого Другий Західний окружний військовий суд Москви заочно засудив Анатолія Гриценка до шести років ув'язнення за "заклики до здійснення терористичної діяльності на території Російської Федерації з використанням засобів масової інформації".

За версією Слідкому РФ, у 2016 році Анатолій Гриценко під час онлайн-конференції на телеканалі "1+1" нібито виступив "з публічним закликом до здійснення терористичної діяльності на території Російської Федерації". За аналогічною статтею ще одну справу проти ексміністра оборони відкрили в 2017 році. Тоді Слідчий комітет Росії стверджував, що Гриценко нібито "публічно закликав до підриву автомобілів в Москві й Таганрозі", але вже в ефірі іншого українського телеканалу.

У квітні 2019 року Росія оголосила Гриценка у "міжнародний розшук", а суд прийняв рішення про заочний арешт.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі