Громадська рада просить МОН звільнити випускників від проходження атестації

Поділитися
Громадська рада просить МОН звільнити випускників від проходження атестації Проведення ЗНО та ДПА одночасно викликає ряд запитань у експертів © www.rbc.ua
Експерти побоюються за здоров'я дітей.

Громадська рада при МОН просить Міносвіти звільнити випускників 11-х класів від проходження випускних іспитів (державної підсумкової атестації) у формі ЗНО.

Громадська рада просить залишити ЗНО тільки для вступу, а випускникам видати в червні атестати. Про це повідомив голова громадської ради Микита Андрєєв. Лист ради він опублікував на своїй сторінці в Faceebok.

Зокрема, Громадська рада звертає увагу на те, що ДПА у формі ЗНО буде проходити під час карантину, який в Україні продовжено до 22 червня. При цьому учням доведеться кілька годин перебувати в масках. Також знижені норми допустимої відстані між учнями і їх кількості в одному приміщенні. У зв'язку з цим Громадська рада просить звільнити випускників 11-х класів від проходження випускних іспитів в червні і видати їм атестати про повну середню освіту, а для бажаючих вступати до ВНЗ - провести ЗНО.

"Прийняття даного рішення дозволить зменшити майже вдвічі кількість учасників ЗНО, що знизить ризики зараження для всіх учасників освітнього процесу, дозволить уникнути ряду юридичних питань щодо випуску дітей і зменшить напругу серед батьків, дітей і педагогів", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Дистанційна освіта в Україні: технічні проблеми вявилися не найбільшим викликом

МоОЗ та головний санітарний лікар Віктор Ляшко затвердили постанову про епідеміологічні заходи, які мають здійснюватися на зовнішньому незалежному оцінюванні (ЗНО). Розробляли його спільно з Міністерством освіти і науки.

В постанові є досить корисні речі, наприклад, про протидію скупченню учасників тестування. Вони будуть заходити поетапно. По приміщенню будуть пересуватися групами в одному напрямку, і це допоможе уникнути зустрічного руху і натовпу. Але є речі, які дуже дивують, якщо не сказати обурюють, зазначає оглядач відділу освіти і науки ZN.UA Оксана Онищенко. Докладніше читайте в статті "Чим можу".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі