Гройсман про екологічну катастрофу на Росі: міські водоканали можуть відновити штатну роботу

Доповнено
Поділитися
Гройсман про екологічну катастрофу на Росі: міські водоканали можуть відновити штатну роботу За попередніми прогнозами ДСНС, жителям Білої Церкви мало вистачити питної води лише на добу © ДСНС України
За словами українського прем'єра, ДСНС контролює ситуацію у Вінницькій області.

Через забруднення пестицидами річки Рось у Вінницькій області та зараження води загрози немає повідомив у Twitter прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. Він також зазначив, що міські водоканали можуть працювати у штатному режимі.

"Ситуація на річці Рось. Усі служби, передусім ДСНС, працюють і контролюють ситуацію. За моєю інформацією загроз немає. Але треба дотримуватись інструкцій спеціальних служб. За годину-дві глава ДСНС дасть більш детальну інформацію", - написав Гройсман.

Пізніше Гойсман повідомив, що Міські водоканали можуть працювати у штатному режимі.

"Щойно отримав інформацію від Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС. Наразі небезпеки для питного водопостачання міст, які здійснюють водозабезпечення з річки Рось, немає. Міські водоканали можуть працювати у штатному режимі", - написав Гройсман.

Читайте також: Масштабна пожежа на Поліссі: екологи оцінюють збитки в 1,6 млрд гривень

Нагадаємо, у неділю, 9 червня близько 5:00 у с. Збаржівка Погребищенського району Вінницької області вантажний мікроавтобус Mercedes Bens Sprinter з'їхав у ставок, перекинувся та загорівся. Вогонь пошкодив каністри з гербіцидами та стимуляторами росту для сільгоспрослин, вміст яких, а це близько 800 л, потрапив у ставок з витоком у річку Рось. Як згодом стало відомо, пестициди були викрадені з одного із сільськогосподарських підприємств.

Внаслідок потрапляння пестицидів у річку Рось у Вінницькій області та зараження води о 23:00 9 червня було припинено роботу Білоцерківської насосно-фільтрувальної станції, яка забезпечує водою м. Біла Церква Київської області та м. Умань Черкаської області.

Зараз водопостачання м. Умань здійснюється з резервних резервуарів. Згідно з попередніми прогнозу ДСНС, запасу води у місті мало вистачити на три доби. А от у Білій Церкві запасу води мало вистачити лише на добу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі