Грози і шквалистий вітер: в Україні оголосили штормове попередження

Поділитися
Грози і шквалистий вітер: в Україні оголосили штормове попередження © https://www.pravda.com.ua/
Синоптики прогнозують погіршення погоди.

У четвер 28 травня в Україні оголосили штормове попередження. За даними Гідрометцентру вдень у північних та центральних областях очікуються дощі та грози з поривами вітру до 20м/с, повідомляє прес-служба ДСНС.

Синоптики попереджають про погіршення погоди в більшості північних, центральних, Одеській та Миколаївській областях, де пройдуть сильні дощі. Вдень на Лівобережжі проллються весняні грози. Пориви вітру 15-20 м/с. (Перший рівень небезпеки, жовтий).

У центральних і північних регіонах вдень стовпчики термометрів не опустяться нижче 18 градусів. На сході буде трохи тепліше – від 20 до 24 градусів вдень. На півдні максимальна температура складе +23 градуси вдень. У західних областях денна температура збережеться на рівні +15...+20 градусів.

meteo.gov.ua

У Києві 28 травня вдень значний дощ. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура вдень 15-17°. У Київській області також дощ, місцями сильний, місцями гроза. Температура вдень 14-19°. У столиці та області рятувальники оголосили перший рівень небезпеки.

Читайте також: Зима в останні дні весни: в Карпатах знову випав сніг

У п'ятницю, 29 травня, по всій Україні, за винятком Луганської області та Криму пройдуть дощі, місцями з грозами. У центральних і північних регіонах вдень стовпчики термометрів покажуть 18-20 градусів. На сході буде тепліше – від 20 до 24 градусів вдень. На півдні максимальна температура складе +22 градуси вдень. У західних областях денна температура збережеться на рівні +13...+17 градусів.

meteo.gov.ua

Нагадуємо, що для того, щоб підготуватися до зливи і сильного вітру потрібно:

  • Щільно закрити всі вікна в будинку, прибрати з балконів і лоджій предмети, які можуть випасти назовні;
  • Перебуваючи на вулиці, варто триматися подалі від рекламних щитів, дерев і ліній електропередач;
  • У разі сильного вітру - сховатися в найближчому приміщенні або природному укритті;
  • Не ховатися від дощу під великими деревами, особливо тополями, не паркувати під ними машини.

Раніше повідомлялося, проблема водного дефіциту з локальної, характерною для південних регіонів України, перетворюється у проблему глобального масштабу. Із-за катастрофічного пересихання і обміління річок та інших водойм, зникнення води в колодязях б'ють на сполох екологи. Клімат України змінюється, як і в усьому світі в цілому. Посухи, урагани і сильні грози, на думку вчених, скоро стануть для нас нормою. Детальніше про це читайте у статті Лідії Суржик "Зневоднення" ZN.UA.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі