Кабмін опублікував план заходів щодо протидії поширенню в Україні китайського коронавірусу

Поділитися
Кабмін опублікував план заходів щодо протидії поширенню в Україні китайського коронавірусу
Зокрема уряд вирішив створити оперативний штаб з відповідного питання.

В Україні створять штаб з питань щодо запобігання занесенню і поширенню на території держави китайського коронавірусу. Відповідний план заходів Кабінету міністрів опублікували на офіційному сайті уряду.

"Утворити оперативний штаб з питань запобігання занесенню та поширенню на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV, у складі згідно з додатком", - зазначено в плані дій.

Згідно з документом, в Україні мають встановити режим підвищеної готовності єдиної державної системи цивільного захисту для запобігання виникненню надзвичайної ситуації державного рівня через можливе поширення гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV;

Також Кабмін вирішив запровадити тимчасові обмеження та особливі умови для в'їзду осіб, які перебували у китайській провінції Хубей, яка стала епіцентром зараження новим вірусом. Уряд планує реалізувати це шляхом ізоляції таких осіб протягом 14 днів у визначених Міністерством охорони здоров'я відповідних закладах.

Також уряд затвердив Національний план протиепідемічних заходів щодо запобігання занесенню і поширенню на території України хвороби, спричиненої китайським коронавірусом.

У свою чергу міністерства, інші центральні органам виконавчої влади, Рада міністрів АР Крим, обласні, Київська та Севастопольська міським держадміністрації повинні забезпечити виконання Національного плану за рахунок та в межах видатків державного і місцевих бюджетів, а також інших не заборонених законодавством джерел фінансування.

Зазначимо, що 9 лютого китайський коронавірус вперше зафіксували в українця, який ще з понад 20 громадянами України перебуває на круїзному лайнері Diamond Princess на карантині.

Станом на 10 лютого число заражених коронавірусом становить 40 554 особи в світі, з них 40 171 - в Китаї. Померли 910 осіб (дві - за межами Китаю), одужали - 3342 людини.

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавіруса 2019-nCoV "надзвичайною ситуацією в області суспільної охорони здоров'я, що має міжнародне значення". У ВООЗ побоюються, що вірус потрапить на територію країн зі слабкою системою охорони здоров'я.

Влада КНР ввела жорсткий карантин в Ухані та інших містах, де зафіксовано спалах захворювання. Вильоти туристичних груп з Китаю призупинені.

Китайська коронавірус швидкими темпами поширюється в усьому світі. Редакція DT.UA зібрала найважливішу інформацію, пов'язану з небезпечним захворюванням.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі