Кабмін приступив до "оцифрування" бюрократичних процедур

Поділитися
Кабмін приступив до "оцифрування" бюрократичних процедур Просто, швидко, доступно - такими мають бути результати "цифровізації" © Андрій Товстиженко, DT.UA
Багато питань можна вирішити, не виходячи з дому

Багато бюрократичних процедур незабаром можна буде вирішувати без заходу в чиновницькі кабінети. Уряд впроваджує онлайн-процедури замість особистого візиту до кабінетів українців.

Кабінет міністрів реалізував ряд заходів для "оцифровки" бюрократичних процедур та обігу документації, повідомив сайт урядового порталу.

"Онлайн можна буде також відновити втрачені або викрадені посвідчення водія. Вже незабаром їх можна буде замовити через електронний кабінет водія або через Єдиний державний портал адміністративних послуг. Нові правила поки що стосуються посвідчень нового зразка, виданих після 1 січня 2013 року", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Кабмін схвалив законопроект, який спростить отримання безкоштовної адвокатської допомоги для малозабезпечених громадян. За нею можна буде звертатися без довідки про доходи. Отримання цієї довідки займає багато часу і вимагає від людей великих зусиль. Проект закону незабаром передадуть до Верховної Ради.

Також Кабмін ввів компенсацію поштових витрат у судових справах для малозабезпечених.

"Воно дозволяє адвокатам відшкодування поштових витрат у справах, де вони надають безкоштовну юридичну допомогу малозабезпеченим та соціально незахищеним групам населення. Зокрема, держава буде відшкодовувати витрати на відправлення рекомендованих листів в апеляційних виробництвах, які раніше оплачували самі громадяни. Це поліпшить якість надання допомоги людям, які не можуть оплатити", - сказано в повідомленні.

Уряд розглядає можливість проведення запланованованого на наступний рік перепису населення руками самих українців. Таку ідею в етері програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV озвучив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

На думку Гончарука, це можна реалізувати шляхом проведення перепису із застосуванням онлайн-інструментів.

"Ми подивилися на різну практику у світі, як робиться перепис. І зараз шукаємо можливість зробити перепис максимально з урахуванням онлайн-інструментів. Тобто стимулювати людей самостійно заповнювати інформацію про себе", - зазначив він.

Раніше ідею провести замість повноцінного перепису електронний пропонував міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет. За його словами, це значно дешевше, "ефективніше і простіше".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі