Кабмін зобов'язав "Нафтогаз" поставляти газ підприємствам Донбасу без урахування боргів окупованих об'єктів

Доповнено
Поділитися
Кабмін зобов'язав "Нафтогаз" поставляти газ підприємствам Донбасу без урахування боргів окупованих об'єктів Борги тепловиків з ОРДЛО перед "Нафтогазом" досить великі
Старі борги не будуть враховуватися при визначенні рівня розрахунків тієї частини підприємств, які залишилися на підконтрольній території.

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" відтепер зобов'язана постачати газ постачати газ підприємствам, розташованим на підконтрольній території Донецької та Луганської областей, частина об'єктів яких тепер знаходиться на тимчасово окупованих територіях, без урахування накопичених заборгованостей, сказано у постанові Кабінету міністрів України №875 від 12 жовтня 2019 року, яку опубліковано на урядовому порталі.

"Урядом встановлено, що для виконання спеціальних обов'язків, покладених на суб'єктів ринку природного газу при визначенні необхідного рівня розрахунків виробника теплової енергії за укладеними з НАК "Нафтогаз України" договорів про постачання природного газу, не буде обліковуватися заборгованість за спожитий природний газ, використаний підрозділами, розташованими на території окремих районів Донецької та Луганської областей, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження... Це дозволить забезпечити постачання природного газу теплопостачальним підприємствам, розташованим на території Донецької та Луганської областей, де органи державної влади здійснюють свої повноваження у повному обсязі, і буде сприяти сталому проходженню опалювального періоду", – сказано у повідомленні.

Також, згідно з постановою, Донецька та Луганська обласні адміністрації повинні скласти переліки виробників тепла – боржників, починаючи з 2014 року.

Як пояснили у "Нафтогазі":

"Є кілька підприємств, розташованих на підконтрольній території, частина об‘єктів яких тепер знаходиться на тимчасово окупованих територіях. По цій частині об‘єктів до цього часу є борги, як за газ проданий їм, так і за теплопостачання надане ними споживачам до 31.12.2014. Зібрати ці борги у такого підприємства зараз об‘єктивно немає можливості. Але така заборгованість враховувалася при визначенні рівня розрахунків (якщо він падає нижче 90%, ми не маємо права постачати газ цим підприємствам на підконтрольній території). Тепер ці старі борги, що з‘явилися до 31.12.2014 року і були згенеровані об‘єктами, які зараз знаходяться на тимчасово окупованій території, не будуть враховуватися при визначенні рівня розрахунків тої частини, яка лишилася на підконтрольній території. Ці борги постанова не пробачає. Вона лише виводить їх за дужки #для #визначення #рівня #розрахунків по тим об'єктам, які є на підконтрольній території, - тимчасово, до звільнення окупованих територій".

Детальніше про проблеми теплопостачання в Україні читайте у статті "Централізоване теплопостачання" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі