Карантин в Україні: Шмигаль розповів про вітчизняне "ноу-хау"

Поділитися
Нинішня ситуація з кількістю хворих COVID-19 дозволяє Україні з 1 червня перейти до наступного етапу пом'якшення карантину.

Адаптивний карантин, на який Україна перейшла з 22 травня під час епідемії коронавіруса, - це наше вітчизняне ноу-хау, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі "Свободи слова Савіка Шустера".

"Адаптивний карантин - це ноу-хау України. Такого ще ніхто і ніде не використовував", - сказав Шмигаль.

Також, за його словами, нинішня ситуація з кількістю хворих COVID-19 дозволяє Україні з 1 червня перейти до наступного етапу пом'якшення карантину.

"Сьогодні ми маємо розуміння, що ми рухаємося за помірним сценарієм. Ми не перевищуємо (нових) 500 хворих (на день), водночас кількість тестувань ми значно збільшили, якщо порівняти навіть з двома-трьома тижнями тому. Це дозволяє нам рухатися до наступного етапу пом'якшення карантинних заходів з 1 червня, як ми і говорили, і далі по тому ж графіку, який урядом був розроблений", - сказав він.

Нагадаємо, перший етап послаблень карантинних обмежень розпочався 11 травня. Українцям дозволили відвідувати ринки, перукарні, салони краси, літні майданчики кафе і ресторанів, відкрили парки та дитячі майданчики.

Другий етап ослаблення обмежень стартував 22 травня. Уряд дозволив відновити роботу транспорту і дошкільних закладів, готелів (крім хостелів), проведення спортивних змагань без глядачів і релігійних служб. Наступні етапи заплановані на 1 та 10 червня.

24 квітня уряд оприлюднив п'ятиетапний план виходу України з карантину (діє з 12 березня для профілактики поширення коронавірусу), за два тижні до цього в ZN.UA вийшла стаття Юлії Самаєвої "Розумний карантин", основні тези з якої легко вгадуються в плані Кабміну.

Зараз в Україні діє адаптивний карантин – рішення щодо пом'якшення або посилення обмежень ухвалює місцева влада з огляду на епідситуацію в регіоні.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі