Керівництво "ДНР" має намір "інкасувати" залишки гривень у населення

Поділитися
Керівництво "ДНР" має намір "інкасувати" залишки гривень у населення Керівництво "ДНР" має намір "інкасувати" залишки гривень у населення © Андрій Товстиженко, DT.UA
Якими заходами керівництву "ДНР" вдасться примусити населення до "інкасації готівки, не пояснюється.

У "ДНР" мають намір провести "інкасацію" готівкових гривень. Про це заявив голова "парламенту" самопроголошеної "ДНР" Борис Литвинов.

"Всередині республіки знаходиться 5-6 млрд готівкових гривень, і зараз потрібно організувати інкасацію. Що стосується безготівкових, тут все значно складніше. Ми розглядаємо різні варіанти - наприклад, виписки з банківських рахунків підприємств", - повідомив Литвинов в інтерв'ю Газета.ру.

"Я не хочу коментувати, це вимагає доопрацювання", - додав він.

Якими заходами керівництва "ДНР" вдасться примусити населення до "інкасації" готівки, він не пояснив.

За словами Литвинова, з дефіцитом готівки, про який раніше повідомляли ЗМІ, у ДНР мають намір боротися за рахунок поставок вугілля, електроенергії, продукції хімічної промисловості та гірничого машинобудування.

Крім того, він розповів про плани зі створення національного банку "республіки".

"Це скоріше не банк, а розрахунково-касовий центр, який буде відкривати свої відділення в різних містах і районах. Для цього є технічні можливості - сервер, який є частиною замкнутої системи Донецької народної республіки", - заявив він.

Як повідомлялося, так звана "Рада міністрів ДНР" затвердила "принципи роботи" Національного банку "республіки". У повідомленні не говориться ані про те, хто очолив цей "Нацбанк", ані про те, з якою "національної" валютою буде працювати банк.

При цьому, влада самопроголошеної "Донецької народної республіки" має намір ввести в регіоні власну валюту. "Спікер парламенту ДНР" Борис Литвинов 10 вересня повідомив, що роботи з запровадження власної валюти вже ведуться.

У червні "віце-прем'єр ДНР" Андрій Пургін заявив про плани щодо переходу самопроголошеної республіки в мультивалютну зону і вступу в Митний союз. "Це означає, що в Донецькій республіці під час перехідного періоду одночасно ходитимуть дві валюти: українська гривня і російський рубль", - заявив тоді Пургін, додавши, що остаточні розрахунки "ДНР" будуть відбуватися в рублях. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі