Кількість курців в Україні за сім років скоротилася на 20%

Поділитися
Кількість курців в Україні за сім років скоротилася на 20% Соціологи порахували курців в Україні © Андрій Товстиженко, DT.UA
За останні сім років чоловіки в Україні почали курити менше. Серед жінок динаміки не виявили.

Щоденно курить 7,2 млн дорослих українців, свідчать дані Глобального опитування дорослих щодо вживання тютюну (GATS), проведеного в Україні у 2017 році.

У порівнянні з 2010 роком у 2017 році частка щоденних курців скоротилася майже на 20% (з 25,0% до 20,1%).

Значущі зміни відбулися серед чоловіків, у той час як серед жінок таких змін не спостерігалося. На сьогодні щоденними курцями лишаються 35,9% чоловіків та 7,0% жінок.

За даними опитування, 62,5% теперішніх курців планували або думали про те, щоб припинити курити.

1,2% курців, які намагалися припинити курити за останні 12 місяців, змогли утриматися від куріння впродовж більше ніж 6 місяців.

Дослідження також виявило, що 25,8% теперішніх курців почали б курити менше, а 21,0% спробували б припинити курити, якби ціна на тютюнові вироби істотно зросла.

Глобальне опитування дорослих щодо вживання тютюну проводилося в Україні двічі – у 2010 та 2017 роках. Обидва рази у дослідженні застосовувалася уніфікована методологія збору та аналізу даних, яка дозволяє порівняти результати двох років та оцінити зміни, які відбулися за цей період. За даними КМІС, опитуванні брали участь члени домогосподарств, які досягли віку 15 років та старші. У 2017 році було проведено 8298 індивідуальних інтерв'ю, а у 2010 році – 8173.

У 2011 році дослідження Citigroup показало, що населення розвинених країн у середньому приблизно до 2050 року повністю відмовиться від тютюнопаління. "Відсоток курців знижується в розвинених країнах світу, і знижується більш-менш по прямій лінії на більшості ринків", - вважають аналітики Citigroup.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі