Кількість обстрілів шкіл в Донбасі зросла у чотири рази - ЮНІСЕФ

Поділитися
Кількість обстрілів шкіл в Донбасі зросла у чотири рази - ЮНІСЕФ Навчальні заклади в Донбасі дедалі частіше стають об'єктами обстрілів © РБК-Україна
Від початку року зафіксовано вже 12 випадків таких атак. За аналогічний період минулого року – три випадки.

Від початку поточного року бойовики російсько-окупаційних військ суттєво збільшили кількість обстрілів навчальних закладів на сході України. Упродовж січня-квітня 2019 року зафіксовано 12 атак на школи в Донбасі, за аналогічний період минулого року – лише три випадки, наголошують в Дитячому фонді ООН (ЮНІСЕФ) .

"Ця тривожна статистика нагадує про насильство, якого зазнали діти та вчителі в 2017 році, коли на навчальні заклади було здійснено понад 40 атак... У школярів залишаються довгострокові психологічні і фізичні травми через конфлікт на сході України", - цитує "Радіо Свобода" виконавчу директорку ЮНІСЕФ Генрієтту Форе.

Зруйновані класи з вікнами, закладеними мішками з піском, та постійна наляканість дітей і підлітків, не налаштовують їх на навчання. Захист шкіл та забезпечення безпеки дітей мають бути у пріоритеті в усіх сторін конфлікту, вважає Форе.

"Організація закликає всі держави, включно з Україною, прийняти Декларацію про безпеку шкіл – міжурядове політичне зобов'язання про вжиття конкретних заходів для захисту учнів, освітян та навчальних закладів від навмисних і випадкових атак під час збройного конфлікту", – зазначили в ЮНІСЕФ.

Нагадаємо, наприкінці березня терористи обстріляли шкільні заклади на тимчасово окупованій території Донеччини. На час обстрілу школи в Петровському районі Донецька у будівлі перебували вчителі та учні, обстріл школи у смт Гольмівський припав на вечірній час, учнів у ній не було.

Відстань будівель до найближчих позицій ЗСУ, характер пошкоджень і траєкторія польоту куль, а також розташування шкільних будівель у щільній житловій забудові свідчать про те, що обстріляти їх з піхотного озброєння могли лише бойовики НЗФ.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі