Київ готовий виділити 30 млн грн на житло постраждалим від вибуху в багатоповерхівці на Позняках – Кличко

Відео
Поділитися
Київ готовий виділити 30 млн грн на житло постраждалим від вибуху в багатоповерхівці на Позняках – Кличко © ДСНС України
У результаті вибуху зруйновано 16 квартир.

Київ готовий виділити 30 млн грн для вирішення житлових проблем людей, які постраждали від вибуху в багатоповерхівці на Позняках, повідомив міський голова Віталій Кличко. Також, за його словами, місто надасть матеріальну допомогу постраждалим мешканцям будинку.

"Я сьогодні зранку був на нараді у прем'єр-міністра і запропонував варіант, як ми можемо допомогти постраждалим мешканцям. Половину коштів на житло для них може надати місто. А половину – виділити уряд. Київ готовий виділити з резервного фонду 30 мільйонів гривень для вирішення житлової проблеми людей, в будинку яких стався вибух. Прем'єр пообіцяв розглянути можливість допомоги від держави", - написав Кличко у Facebook.

За його словами, цього тижня місто надасть матеріальну допомогу постраждалим мешканцям та родичам загиблих.

"Я вдячний і киянам, які відгукнулися та прийшли на місце події з готовністю допомогти постраждалим", - додав Кличко.

Читайте також: Погляд зсередини: опубліковано відео з будинку на Позняках

У неділю вранці, 21 червня, у десятиповерховому будинку на вулиці Соломії Крушельницької 1/5 у Києві прогримів вибух, який зруйнував перекриття з четвертого по восьмий поверхи. Повністю зруйновано 16 квартир. Дістали тіла трьох загиблих мешканців будинку. Глава Кабміну Денис Шмигаль запевнив, що уряд виплатить постраждалим компенсацію.

Основною версією слідство вважає вибух побутового газу. Проте правоохоронці не виключають версію теракту.

Поліція провела обшуки в газорозподільної компанії, яка обслуговує будинок. За словами мешканців, за кілька днів до аварії газовики зняли на повірку газові лічильники, встановивши замість них гумові перехідники. Після цього мешканці скаржилися на запах газу.

Станом на 22 червня рятувальники знайшли тіла трьох загиблих. Ще п'ятеро осіб у результаті вибуху отримали травми. Доля двох осіб досі невідома. За даними МВС, 16 квартир повністю зруйновані, ще 40 - пошкоджено.

За словами заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, рятувальники планують до вечора розібрати завали багатоповерхівки. Він зазначив, що зараз несучий каркас тримається тільки за рахунок спеціальних тросів, що скріплюють розійшлися в різні сторони плити.

Детальніше читайте в матеріалі "Вибух у житловому будинку на Позняках: головне" у ZN.UA.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі