Київські хірурги видалили пухлину в половину ваги новонародженої дівчинки

Поділитися
Київські хірурги видалили пухлину в половину ваги новонародженої дівчинки Операція у всіх сенсах виявилася унікальною © Pixabay
Унікальна операція пройшла успішно

Високий рівень вітчизняної хірургії продемонстрували українські лікарі. Хірурги столичного Інституту педіатрії, акушерства і гінекології провели унікальну операцію. Вони видалили пухлину, яка важила майже половину новонародженої дитини.

Пухлина росла в утробі матері разом з дитиною. Такі надзвичайні випадки трапляються раз на 40 тисяч пологів, повідомляє ТСН.

Зараз дівчинка тільки відновлюється після складної операції, яку довелося зробити на другий день після народження. Про те, що в утробі разом з дитиною росте пухлина, мама дізналася на УЗД. "Мені називали сантиметри. Я не уявляла, яка вона. Коли побачила, це був жах. Вона була гігантська", - каже жінка.

Вражені були і медики. Ембріональну пухлину називають тератомою. Такі пухлини є паразитами.

"Це плід. В плоді він паразитує. Усередині пухлини можуть бути і шкіра, і нерви, кістки і зуби", - говорить Олексій Пономаренко, завідувач відділенням теракоабдомінальної хірургії вад розвитку у новонароджених ДУ ІПАГ НАМ.

Автономізація медичних закладів проводиться не для того, щоб пустити їх з молотка. Вони повинні почати працювати як економічні агенти, думати про те, як оптимізувати свою структуру, щоб відповідати сучасним вимогам. Іноді ми називаємо лікарнею те, що фактично не є лікарнею: там не можуть надати безпечну допомогу, і туди небезпечно потрапити. Під дією економічних стимулів це буде змінюватися. Але в цього некомерційного підприємства є власник - орган місцевого самоврядування, і він визначає, як саме витрачати кошти на основі фінансового плану підприємства.

Про це у інтерв'ю для DT.UA заявив голова Національної служби здоров'я України (НСЗУ) Олег Петренко. Детальніше про медичні гарантії від держави читайте в статті Лідії Суржик "Олег Петренко: "Зі мною не можна домовитися, правила для всіх однакові"" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі