Кличко розповів, що запрацювало в Києві в рамках послаблення карантину

Відео
Поділитися
Кличко розповів, що запрацювало в Києві в рамках послаблення карантину © liga.net
За останню добу в столиці виявили майже сотню нових випадків зараження COVID-19.

У Києві дозволили працювати ресторанам, басейнам, театрам та кінотеатрам, повідомив міський голова Києва Віталій Кличко. Водночас він підкреслив, що у разі погіршення епідеміологічної ситуації в місті знову введуть більш жорсткі обмеження.

"Як ви знаєте, уряд дозволив і міська влада згідно з цим видала розпорядження про відновлення роботи в столиці: ресторанів (без дитячих кімнат), кафе, басейнів – для індивідуальних тренувань. А також – проведення культурних та мистецьких заходів кількістю до 10 осіб. Можуть працювати і театри та кінотеатри – з обмеженою кількістю відвідувачів і дотриманням дистанції між ними", – заявив Кличко під час щоденного брифінгу.

Він додав, що комісія з надзвичайних ситуацій прописала регламенти та умови, за яких можуть працювати вище названі заклади. Кличко також зазначив, що в місті контролюватимуть дотримання правил роботи всіма закладами.

"Підкреслю: в разі погіршення епідеміологічної ситуації, Київ повернеться до обмежень. Сьогодні кожен повинен розуміти, що треба берегтися! Дотримуватися елементарних правил: маска в транспорті та в публічних місцях, дезінфектори, соціальна дистанція", – додав міський голова.

Водночас він повідомив про те, що за останню добу в Києві виявили 99 нових випадків зараження коронавірусом. Таким чином, загальне число хворих на COVID-19 становить 4 528 осіб.

Читайте також: Київські пляжі тепер відкриті для купання – Кличко

17 червня Кабінет міністрів продовжив адаптивний карантин в Україні до 31 липня, а також оновив механізми, за якими в регіонах зі значним поширенням коронавірусу можуть посилювати карантинні обмеження.

Згідно з новим механізмом десять областей та Київ можуть послабити карантинні обмеження. Серед областей, у яких показники епідситуації в нормі, такі: Вінницька, Запорізька, Кіровоградська, Полтавська, Сумська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська та Чернігівська.

Водночас у Львівській, Волинській та Закарпатській областях можливе введення більш жорстких обмежень у зв'язку з важкою епідеміологічною ситуацією.

Станом на 24 червня в Україні лабораторно підтвердили 39 014 випадків зараження коронавірусом. За останню добу COVID-19 виявили у 940 осіб. За весь час пандемії в Україні вилікувались від коронавірусу 17 409 осіб. Ще 1051 випадок став летальним.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі