Колишнього суддю київського судитимуть за арешти учасників Революції Гідності

Поділитися
Колишнього суддю київського судитимуть за арешти учасників Революції Гідності Суддю звинувачують у винесенні завідомо неправосудних рішень © Facebook/Cпеціалізована антикорупційна прокуратура
Слідство встановило, що суддя незаконно позбавив волі двох людей на підставі необґрунтованих клопотань.

Прокуратура направила в суд обвинувальний акт стосовно колишнього судді Дніпровського суду Києва. Суддю звинувачують у перешкоджанні мирним протестам і винесенні завідомо неправосудних рішень, повідомили в Офісі генпрокурора у четвер, 27 лютого.

Слідство встановило, що обвинувачений 19 лютого 2014 року задовольнив необґрунтовані клопотання прокуратури про взяття під варту двох осіб. Ще одному майданівцю суддя обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

У подальшому кримінальні провадження щодо цих трьох осіб були закриті у зв'язку з відсутністю складу злочину.

"Таким чином були порушені конституційні права громадян на свободу та особисту недоторканність, гарантовані ст. 29 Конституції України", - констатували в Офісі генерального прокурора.

Досудове слідство у кримінальному провадженні здійснювало Державне бюро розслідувань.

Раніше повідомлялося про те, що в органи досудового розслідування буде скеровано 114 проваджень щодо злочинів, пов'язаних з масовими протестами під час Революції Гідності в 2013-2014 роках, а слідство не буде припинено.

Всі досудові справи Майдану передані в ДБР. Відомо, що до складу нового підрозділу з розслідування злочинів Майдану увійдуть 25 слідчих ДБР та слідчі Генпрокуратури. У той же час генпрокурор Руслан Рябошапка повідомив про зникнення двох томів доказів у справах розстрілів на Майдані.

Детальніше про розслідування справ читайте в статті Євгенії Закревської "Суд у справі Майдану" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі