Командувач ВМС України запропонував обміняти себе на полонених українських моряків - ЗМІ

Поділитися
Командувач ВМС України запропонував обміняти себе на полонених українських моряків - ЗМІ Командувач ВМС нагадав, що українських військових утримують в РФ протизаконно © ЛігаБізнесінформ
Воронченко заявив, що готовий відправиться до в'язниці у РФ, якщо Кремль відпустить усіх захоплених на кораблях українських військовослужбовців ВМС.

Командувач Військово-морськими силами України адмірал Ігор Воронченко заявив, що готовий обміняти себе на двадцять чотири українських моряків, яких росіяни взяли в полон у Керченській протоці, передає Deutsche Welle з посиланням на інтерв'ю адмірала газеті Bild, опубліковане у четвер, 6 грудня.

Ігор Воронченко підтвердив, що готовий відправитися до російської в'язниці, якщо президент РФ Володимир Путін відпустить на свободу затриманих українських військових моряків.

"У мене розривається серце, коли я бачу своїх солдатів, яких протизаконно утримують в Росії", - пояснив своє бажання голова ВМС України.

Нагадаємо, 25 листопада російські прикордонники атакували і захопили два катери та рейдовий буксир Військово-морських сил Збройних сил України, що прямували з Одеси до Маріуполя. Поранення отримали кілька моряків, в полон потрапили 24 українських військовослужбовці.

Росія в порушення норм міжнародного права не визнає захоплених українців військовополоненими, підконтрольні окупантові "суди" Сімферополя та Керчі на два місяці заарештували їх за звинуваченням у нібито "незаконному перетині кордону групою осіб".

Пізніше українських моряків вивезли до Москву зараз більшість з них тримають у СІЗО "Лефортово". Поранених українських полонених перевезли до лікарні "Матроської тиші".

Україна вказала на незаконність захоплення кораблів і "судів" над моряками, підкресливши, що перехід у Маріуполь здійснювався згідно з нормами міжнародного права. Позицію країни поділяють західні партнери, включаючи держави "Великої сімки".

У зв'язку з ескалацією на Азові, увечері 26 листопада Верховна Рада проголосувала за введення воєнного стану терміном на 30 днів у 10 областях, а також у внутрішніх водах України в акваторії Азовського моря. Закон про введення воєнного стану набув чинності, 28 листопада. На посилений режим несення служби перейшли представники силового блоку: прикордонники, армія, поліція та СБУ.

Докладніше про нерішучість Заходу у підтримці України проти російської агресії читайте у статті Володимира Кравченка "Різноголосся євроатлантичного хору" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі