Конвоїри влаштовували бенкети для підсудних у будівлі суду – поліція

Фото
Поділитися
Співробітники конвойної служби організовували зустрічі підсудних з сторонніми особами, забезпечували їх алкоголем і наркотиками.

Чотирьох працівників конвойної служби київської поліції затримали за підозрою в систематичній організації незаконного "дозвілля" членів організованої злочинної групи, звинувачених у тяжких злочинах. Організовані конвоїрами бенкети проводилися в будівлі одного з міськрайонних судів Київської області, повідомили в обласній поліції в п'ятницю, 18 жовтня.

За даними слідства, співробітники конвойної служби організовували зустрічі "підопічних" зі сторонніми особами, які вже притягувалися до кримінальної відповідальності. Конвоїри також влаштовували застілля, до яких іноді приєднувалися самі. Арештантам вони дозволяли користуватися мобільними телефонами, вживати алкоголь і наркотики.

Під час затримання у підвальному приміщенні суду правоохоронці виявили п'ятьох підсудних, п'ятьох сторонніх і четверо поліцейських. У одного з "гостей" вилучили предмет, схожий на пістолет (ймовірно, травматичний), шприци та мобільні телефони.

Члени ОЗУ були арештовані ще в 2014 році. Їх звинувачують у бандитизмі, розбійних нападах і незаконному зберіганні зброї.

Щодо конвоїрів зареєстрували кримінальне провадження за ст. 364 (зловживання владою та службовим становищем) Кримінального кодексу. Розслідуватиме справу Державне бюро розслідувань – до підслідності цього правоохоронного органу відносяться злочини, скоєні співробітниками поліції.

У поліції Київської області призначено службову перевірку, на час якої затриманих конвоїрів відсторонили від служби. Її результати також мають передати до ДБР.

В операції були задіяні співробітники управління стратегічних розслідувань, відділу інспекції з особового складу та бійці полку поліції спеціального призначення.

На початку жовтня ДБР затримало в Житомирській області поліцейського, підозрюваного в торгівлі наркотиками. За даними слідства, начальник одного з секторів протидії наркозлочинності обласного управління поліції організувала розповсюдження наркотиків на території одного з районів Житомирської області: продавав наркотики і сировину розповсюджувачам для подальшої реалізації.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі