Коронавірус в Україні: У МОЗ знайшли застосування вертольотам Авакова

Поділитися
Коронавірус в Україні: У МОЗ знайшли застосування вертольотам Авакова В Україні з'являться аеромедичні бригади © МВС України
Аеромедичні бригади перевозитимуть важкохворих на коронавірус.

Міністерство охорони здоров'я анонсувало запуск в Україні аеромедичних бригад, їх використовуватимуться для транспортування важких хворих на коронавірус COVID-19, розповів на брифінгу 6 квітня головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

"В Україні готова почати роботу служба аеромедичної евакуації. Це 8 повітряних суден, які у складних випадках можуть госпіталізувати хворих до закладів охорони здоров'я та провести реанімаційні заходи на території України", - йдеться у повідомленні на сторінці міністерства у Facebook.

Три вертольоти належать Державній службі з надзвичайних ситуацій, решта – Національній гвардії України.

У липні 2018 року Україна і Франція підписали контракт на придбання 55 вертольотів Airbus Helicopters для системи авіаційної безпеки та захисту інформації МВС.

Згідно з контрактом, Україна отримає 21 вертоліт Н225, 10 вертольотів Н145 і 24 вертольоти Н125. Вони використовуватимуться для створення державної системи аеромедичної евакуації.

Як свідчать дані на сайті держзакупівель ProZorro, новими Україна отримає 24 вертольоти, решта машин вже експлуатувалися.

Вартість контракту становить 555 млн євро, вона враховує як закупівлю вертольотів, так і технічну підтримку та навчання пілотів й обслуговуючого персоналу. Частину коштів надає пул французьких банків, а також казначейство Франції у формі середньострокових кредитів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі