КПВВ на адмінмежі з анексованим Кримом запрацювали в повному обсязі

Поділитися
КПВВ на адмінмежі з анексованим Кримом запрацювали в повному обсязі © ДПСУ
В ДПСУ повідомили, чи пропускають осіб на своїх "блокпостах" окупанти.

Всі контрольні пункти в'їзду-виїзду на адмінмежі з анексованим Кримом в повному обсязі відновили роботу, повідомили у Державній прикордонній службі. В ДПСУ назвали число осіб, які перетнули адмінмежу в перший день роботи КПВВ.

"14 червня на виконання вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 12 червня № 480 повністю відновлено пропуск у всіх контрольних пунктах в'їзду/виїзду на межі з ТОТУ АР Крим. Протягом 14 червня жодних черг чи затримок не виникало", - йдеться у повідомленні.

Вказано, що в перший день відновлення роботи КПВВ в анексований Крим пропустили 54 особи. При цьому окупанти відмовили в пропуску 12 особам, мотивуючи це тим, що для перетину адмінмежі недостатньо підстав. З окупованого півострова пропустили 108 осіб. Усі вони перебуватимуть на самоізоляції.

"Наголошуємо, що Постановою Уряду № 480 внесено зміни в документи, що регламентують порядок в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї. Згідно з цими змінами під час карантину прикордонники відмовляють у виїзді з тимчасово окупованої території України особам, які не надали згоду на самоізоляцію з використанням електронного сервісу "Дій вдома", - додали в ДПСУ.

Читайте також: Окупанти розблокували роботу КПВВ на Луганщині, досі блокують на Донеччині

Раніше повідомлялося, що з 15 червня почнуть працювати пункти пропуску "Каланчак", "Чонгар" і "Чаплинка". При цьому громадянам, які будуть перетинати кордон, не потрібно буде проходити в обов'язковому порядку обсервацію.

Проте всі, хто перетинатимуть адмінкордон, зобов'язані дати письмову згоду на самоізоляцію з використанням електронного сервісу "Дій вдома". За порушення цього правила загрожує штраф у розмірі 17 тисяч гривень.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі