Країна хоче вождів, які поведуть її у світле завтра і не хоче змінюватися – експерт

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Країна хоче вождів, які поведуть її у світле завтра і не хоче змінюватися – експерт У 2019 році на суд над затриманими прийшло кілька десятків людей © 5-й канал
Ось тільки самостійно мостити дорогу у світле майбутнє українці абсолютно не готові.

Країна втомилася від війни, країна втомилася від перехідних етапів, країні потрібні безкоштовна медицина, дешевий газ, концерт на Новий рік, і її моторошно дратують ті, кому "більше всіх треба", тому що країна хоче все прямо тут і зараз, а не "ходити сорок років по пустелі" або змінюватися, пише у своєму матеріалі для ZN.UA Леся Литвинова.

"Країна хоче вождів, які поведуть її у світле завтра. Але не готова мостити цю дорогу. Іноді, за інерцією, країна лякається чогось уже зовсім неочікуваного й починає висувати претензії тим, хто не опустив рук: Що ж ви мовчите? Чому нічого не робите? Ми ж на вас сподівалися", – пише автор.

Контрастну різницю між 2014 роком і 2019, зазначає вона, демонструє недавнє затримання кількох активістів, волонтерів та волонтерів, яких зробили фігурантами справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.

"У 2014 році вночі у двадцятиградусний мороз тисячі людей скандували під судами: "Хлопці, мі з вами!", гріли руки біля палаючих бочок і ламали бутерброди навпіл з незнайомими людьми... У 2019 році на суд над Юлею, Яною й Рифом прийшли зо два десятки людей. Усе ті ж самі. Які знають один одного в обличчя. Інші уважно подивилися переможну пресуху Авакова й про всяк випадок вирішили почекати - а раптом таки вони? Ну, мало що, може, дитячий кардіохірург дійсно закладає вибухівку під автомобіль журналіста, відомого тільки у вузьких колах? А музикант "захоплюється ідеями ультранаціоналістів"? Наша хата зкраю. Ми почекаємо, що скаже слідство", – резюмує автор.

Журналіст Павло Шеремет трагічно загинув 20 липня 2016 року в результаті підриву автомобіля. Вибух стався о 7:45 ранку, коли він виїхав з дому і проїхав кілька десятків метрів, на розі вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка в Києві.

У лютому 2017 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков казав, що слідство встановило людей, які могли бути причетні до вбивства Шеремета, а також можливих свідків злочину.

12 грудня 2019 року керівництво поліції повідомило, що у вбивстві Шеремета підозрюють дитячого кардіохірурга і волонтерку Юлію Кузьменко, рок-музиканта і бійця ССО Андрія Антоненка і військового медика Яну Дугарь. У справі також фігурує подружжя добровольців Владислав та Інна Грищенки. Поліція вважає, що вони можуть володіти інформацією про вбивство Шеремета. За версією слідства, мотивом вбивства була "дестабілізація суспільно-політичної ситуації". Вірогідних замовників назвати не змогли.

13 грудня Печерський суд відправив Дугарь під цілодобовий домашній арешт, а Антоненка та Кузьменко взяв під варту на 60 діб без права внесення застави.

Колеги Шеремета з "Української правди" піддали сумніву озвучену поліцією версію щодо мотивів вбивства.

Детальніше читайте в матеріалі DT.UA "Що відомо про вбивство Павла Шеремета" та в матеріалі Лесі Литвинової "Еволюція гідності" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі