Кремль продовжує проводити стратегію ескалації в Донбасі — Кислиця

Поділитися
Кремль продовжує проводити стратегію ескалації в Донбасі — Кислиця Кислиця назвав агресію РФ в Донбасі війною, а не замороженим конфліктом
Заступник міністра закордонних справ назвав цинічним обстріл в Донбасі у річницю Дебальцевого.

Кремль продовжує стратегію ескалації військових дій в Донбасі, грубо порушуючи взяті Росією зобов'язання як стороною Мінських угод. Про це заявив у вівторок на засіданні Ради Безпеки ООН заступник міністра закордонних справ Сергій Кислиця.

"Напад, що стався сьогодні, в день п'ятої річниці трагедії в Дебальцевому, особливо цинічний, - сказав він. - Українські збройні сили дали адекватну відповідь на цей напад, здійснений російськими окупаційними силами із застосуванням забороненої Мінськом зброї, реалізуючи право на самозахист".

За словами Кислиці, керівництво України підтвердило, що наша прихильність до припинення війни та дотримання досягнутих домовленостей залишається непорушною, як і наша рішучість відбити будь-які акти збройної агресії.

Незважаючи на домовленості, досягнуті в Парижі в грудні минулого року, лідерами України, Росії, Франції та Німеччини, за останні два місяці позиції України були обстріляні понад 400 разів, зазначив Кислиця. З початку цього року 13 українських військовослужбовців загинули і майже 60 були поранені.

"Може хтось назвати це замороженим конфліктом? - сказав він, - може, конфліктом низької інтенсивності? Це війна. Єдина тривала війна в Європі. Повномасштабна війна, яку ведуть російські війська і її найманці".

Саме тому моніторинг Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, як і раніше обмежений щодо пересування, а також позбавлений належного доступу до російсько-українського кордону, додав він.

Як повідомлялося, на засіданні Радбезу ООН 18-19 лютого розглянули ескалацію бойових дій в Донбасі. Члени Ради заслухали сторони конфлікту і закликали РФ дотримуватися Мінських угод.

Близько 6:00 вівторка 18 лютого, бойовики російсько-окупаційних формувань почали обстрілювати позиції Об'єднаних сил поблизу Золотого в Луганській області з ствольної артилерії, танків і важких мінометів. Під прикриттям артилерії противник намагався здійснити прорив через лінію розмежування. Всього суперник випустив понад 400 артилерійських снарядів і мінометних хв.

У ході бойових дій загинув один військовослужбовець Збройних сил України, ще п'ятеро отримали поранення. За даними розвідки, були знищені четверо бойовиків, шестеро отримали серйозні поранення.

У зв'язку зі спробою ворожого прориву в Києві скликали екстрене засідання РНБО. Росія ж ініціювала засідання Ради безпеки ООН, щоб знову звинуватити Україну в зриві "Мінська".

Євросоюз і НАТО закликали Росію дотримуватися Мінських угод і виконувати домовленості нормандського саміту.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі