Кримська компанія намагається продати в Росії майно "Укрзалізниці"

Поділитися
Кримська компанія намагається продати в Росії майно "Укрзалізниці" Залишки майна "Укразалізниці" в Криму хочуть продати в Росію © Вячеслав Корнієнко‎ / Форум залізничників України
Продають тепловози, вагони й навіть залізничні шпали.

Підприємство "Кримська залізниця", яке сформувалась з відірваних з-під контролю України ділянок залізничних перевезень, нині підконтрольне Росії. У результаті "націоналізації", перевізнику дісталась чимала частка майна "Укрзалізниці". Тепер "Кримська залізниця" розпродає його на російських аукціонах, передає "Радіо Свобода".

"На продаж, зокрема, виставлені 20 виключених пасажирських вагонів, десятки вантажних і пасажирських вагонів, тепловози, автотракторна техніка, а також транспортні засоби та рухомий склад, які в документації зазначені як "непридатні для подальшої експлуатації", - йдеться в повідомленні.

Кримське підприємство продає українські "лоти" майже на 40 мільйонів рублів початкової ціни. Для цього ініціювали приблизно 50 аукціонів.

Серед майна, заявленого на продаж, є також залізобетонні шпали, зняті з 11 кримських залізничних станцій. Найбільшу кількість шпал хочуть продати на станції "Солоне озеро" ‒ вісім тисяч штук. Ще 5,5 тисячі штук залізничних шпал продають зі станції "Євпаторія-Курорт" і п'ять тисяч ‒ зі станції "Севастополь". На продаж також пішли шпали зі станцій "Азовська", "Саки", "Джанкой", "Інкерман", "Айвазовська", "Ярка", "Євпаторія-Товарна" та "Сімферополь". Початкова ціна за шпали - 1,2 мільйони рублів.

Раніше, Україна підписала меморандум з німецькою залізничною компанією Deutsche Bahn. У рамках співпраці очікується, що Deutsche Bahn буде надавати консультації по управлінню "Укрзалізницею". Також при обговоренні тексту меморандуму пропонувалося залучити менеджерів Deutsche Bahn до управління "Укрзалізницею", зокрема на керівні посади в правлінні та до наглядової ради української компанії.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі