Легалізація грального бізнесу: до законопроекту надійшло 3,5 тисяч поправок

Поділитися
Легалізація грального бізнесу: до законопроекту надійшло 3,5 тисяч поправок © www.pixels.com
Профільний комітет розгляне їх 3 червня.

До законопроекту "Про державне регулювання діяльності з організації та проведення азартних ігор" (№ 2285-д), який ще в січні підтримали в першому читанні, було подано 3445 поправок. Профільний комітет Верховної Ради розглядатиме їх 3 червня, повідомив депутат від фракції "Голос" і перший заступник голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк.

"3 червня 2020 в 15:00 наш Комітет почне розглядати 3445 поправок до законопроекту про гральний бізнес 2285-д" – йдеться в повідомленні.

Законопроект №2285-д пропонував запровадити систему ліцензування діяльності у сфері азартних ігор, з диференційованим розміром плати за ліцензії в залежності від виду діяльності, розташування грального закладу, а також закон передбачає жорсткі вимоги до стабільності і забезпечення виплат виграшів. Передбачалося, що регулювання у сфері азартних ігор здійснюється спеціальним органом - Комісією з розвитку та регулювання азартних ігор, яка підпорядкована Кабінету міністрів. До компетенції комісії належить ліцензування організаторів азартних ігор, ведення відповідних реєстрів, встановлення вимог з сертифікації відповідної грального обладнання.

Нагадаємо, що 19 грудня ВР України відхилила в першому читанні і відправила на доопрацювання законопроект №2285-д про легалізацію грального бізнесу в Україні. Законопроект підтримали лише 213 депутатів.

16 січня Верховна Рада підтримала законопроект про легалізацію грального бізнесу. Зараз він перебуває на стадії доопрацювання в комітетах.

Раніше Сергій Следзь у своїй статті "Замість легалізації - неконтрольована "игорка" для ZN.UA розповідав про те, що Законопроект №2285-п "Про державне регулювання діяльності з організації та проведення азартних ігор" може не легалізувати гральний бізнес, а навпаки перетворити Україну на майданчик по відмиванню грошей.

Закон про легалізацію грального бізнесу набуває чинності з моменту його прийняття. Проте встановити контроль над організаторами такого бізнесу в Україні зможуть тільки тоді, коли запрацює система онлайн-моніторингу. А її запуск може тривати до двох років.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі