Лідери країн Європи продовжують надсилати привітання з Днем Незалежності України

Поділитися
Лідери країн Європи продовжують надсилати привітання з Днем Незалежності України Країни Європи привітали Україну з Днем Незалежності © Генпрокуратура України
Українців і президента привітали лідери Литви, Угорщини, Румунії, Болгарії, Хорватії, Кіпру та Фінляндії.

Лідери країн Європи продовжують надсилати на адресу президента Петра Порошенка привітання з Днем Незалежності України. Так, президент Литви Даля Грібаускайте у своєму привітанні зазначила, що українці продемонстрували всьому світу, що вони піклуються про свободу і готові боротися за неї, повідомляє прес-служба Порошенка.

"З такими рішучими, сильними і вільними духом громадянами Ваша країна є і буде залишатися вільною. У Литві ми добре пам'ятаємо гідну боротьбу наших друзів за свободу та єдність. Я щиро бажаю Вам берегти це і зберігати рішучість на складному, але дуже потрібному шляху реформ. Литовський народ залишається Вашим вірним другом і помічником у справі розвитку України як успішної, незалежної, європейської і демократичної держави на континенті", - сказано в привітанні.

Грібаускайте зазначила, що для України важливо продовжувати об'єднання суспільства задля економічного відновлення, процвітання і безпеки населення.

"Всі українці повинні відчути національний успіх. Це велика відповідальність для майбутнього Вашої держави і звітність перед усіма, хто захищав свободу України, хто встановлював та розвивав її", - зазначила вона.

У свою чергу, президент Угорщини Янош Адер у своєму привітанні зазначив, що підтримує громадян України в усіх зусилля, які вони докладають в інтересах захисту територіальної цілісності та суверенітету держави.

"Ми надаємо великого значення тому, щоб вдалося якомога швидше досягти мирного врегулювання кризи на сході України, і вся Ваша країна могла почати своє просування на шляху вільного, мирного розвитку", - сказано в привітанні. За його словами, Угорщина зацікавлена в тому, щоб її сусідом була сильна і демократична Україна.

Президент Румунії Клаус Вернер Йоханніс побажав українцям миру і процвітання, підтвердивши постійну підтримку Румунією суверенітету і територіальної цілісності України. "Хочу ще раз висловити підтримку європейським амбіціям Вашої країни та їх реалізації через демократичні перетворення, якими зможуть рівноправно користуватися всі громадяни України, у тому числі особи, які належать до румунської національної меншини", - наголошується в його привітанні.

Українців також привітали президент Болгарії Румен Радев, президент Хорватії Колінда Грабар-Кітарович, президент Кіпру Нікос Анастасіадіс та президент Фінляндії Саулі Нііністьо.

Сьогодні, 24 серпня, Україна відзначає 27 років з дня проголошення незалежності. У Києві на Хрещатику і Майдані пройшов масштабний військовий парад на честь Дня Незалежності. За порядком цього дня по всій країні стежать більше 30 тисяч правоохоронців.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі