"ЛитПолУкрБриг" буде задіяно в навчаннях Rapid Trident-2019

Поділитися
"ЛитПолУкрБриг" буде задіяно в навчаннях Rapid Trident-2019 У навчаннях будуть задіяні 3600 військовослужбовців та 600 одиниць техніки з 11 держав © Міністерство оборони України
У міжнародних навчаннях візьмуть участь військовослужбовці з України, США, Британії, Канади, Грузії, Литви, Туреччини, Молдови, Болгарії, Польщі та Румунії.

У багатонаціональних навчань Rapid Trident-2019, які будуть проходити з 13 по 28 вересня у Львівській області, візьмуть участь 3600 військовослужбовців і 600 одиниць техніки з 11 держав. У навчаннях також буде задіяна багатонаціональною Литовсько-Польсько-Українська бригада імені князя Костянтина Острозького, повідомляє прес-служба Генерального штабу Збройних сил України.

Навчання проводитимуться на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного. Організаторами навчань є США і Україна, згоду на участь в них дали оборонні відомства Британії, Канади, Грузії, Литви, Туреччини, Молдови, Болгарії, Польщі та Румунії.

Найчисельніший контингент – від Збройних сил України. У навчаннях візьмуть участь військовослужбовці 10-й гірничо-штурмової бригади ЗСУ, а також підрозділи Національної гвардії та інших українських воєнізованих структур.

Американська армія буде представлена бійцями спецпідрозділу "Дельта".

Згідно зі сценарієм, українські військові і підрозділи країн-партнерів вчитимуться протидіяти збройній агресії в умовах гібридної війни. Бійці відпрацюють низку завдань бойового, логістичного та гуманітарного характеру. Навчаннями передбачено оцінювання підрозділів ЗСУ в рамках Програми перевірки та зворотного зв'язку Концепції оперативних можливостей НАТО.

Як повідомлялося, протягом 2019 року в Україні проведуть шість міжнародних військових навчань: українсько-американські, українсько-британські, українсько-румунські та багатонаціональні.

Навчання Riverine-2019 будуть проводитися протягом 10 діб у квітні-листопаді в акваторії Дунаю і Чорного моря. У навчаннях будуть задіяні 200 українських і стільки ж румунських військових.

Навчання Warrior Watcher-2019 пройдуть протягом 16 діб з серпня по жовтень на військових аеродромах і полігонах ЗСУ в Миколаївській області. У навчаннях будуть задіяні до 80 українських та до 300 британських військовослужбовців.

У липні-грудні на полігонах ЗСУ в Житомирській області будуть проходити багатонаціональні навчання "Кленова арка-2019" за участю близько 100 українських та до 350 військовослужбовців з країн НАТО та країн-учасниць програми "Партнерство заради миру".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі