Луценко підтвердив автентичність листування з розслідування Bihus.Info про корупцію в "Укроборонпромі"

Поділитися
Луценко підтвердив автентичність листування з розслідування Bihus.Info про корупцію в "Укроборонпромі" Луценко заявив, що ГПУ передала НАБУ 87 сторінок дампа листування. Ситник це спростовує
Прокуратура отримала доступ до листування з телефонів Рогози ще у 2016 році.

Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що телефони, дамп листування з яких був використаний у журналістському розслідуванні Bihus.Info про корупцію в "Укроборонпромі", правоохоронні органи отримали ще в 2016 році. Три смартфони були вилучені під час обшуку у підприємця Андрія Рогози в рамках розслідування кримінальної справи про шахрайство.

Про це генпрокурор повідомив у ході засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування розкрадань у Збройних силах у середу, 13 березня. Слова Луценка підтвердили головний військовий прокурор Анатолій Матіос і голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, передає The_Newsroom.

У 2017 році ГПУ передала Національному антикорупційному бюро 87 сторінок тексту з дампа листування Рогози з його партнерами – Віталієм Жуковим, Ігорем Гладковським, сином екс-заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, а також з керівниками оборонних підприємств, співробітниками правоохоронних органів і "секретним агентом НАБУ" (очевидно, йдеться про Євгена Шевченка, - Ред.). У той час НАБУ розслідувало махінації з постачанням прицілів для танків, за які Харківський бронетанковий завод заплатив компанії Рогози "Оптимумспецдеталь". За даними слідства, ці приціли до продажу зберігалися на заводському складі.

"Там чітко зазначено: розмова між Рогозою та Шевченком, Рогозою та Москаленком, Рогозою та Литвиненком, Рогозою та Жуковим, листи, підписані Углавою та іншими детективами", - розповів Луценко.

"Були навіть заготовки листів, і пан Рогоза або пан Жуков скидали проекти, що вони хочуть бачити в тому чи іншому листі", - додав Холодницький

Директор НАБУ Артем Ситник, у свою чергу, запевнив, що в переданих матеріалах листування не було.

"Ми не отримували листування пана Жукова і пана Свинарчука (Гладковського, - Ред.). Давайте говорити правду: про те, що було в першому, другому і третьому сюжеті, ми дізналися з самих сюжетів. І зараз триває це розслідування", - пояснив Ситник.

Керівник НАБУ публічно закликав генпрокурора передати йому матеріали листування, якщо вони є в ГПУ. Той відповів, що "вже втомився відповідати за чужі гріхи".

"Розкрадання і корупція в "Укроборонпромі" - це виключно ваша робота", - заявив Луценко, звертаючись до Ситника.

Розслідування Bihus.Info присвячено масштабних розкраданнях в "Укроборонпромі", до яких причетні посадові особи, наближені до президента Петра Порошенка. Зокрема, перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський, його син Ігор з безнес-партнерами Віталієм Жуковим й Андрієм Рогозою, а також нинішній голова "Укроборонопрому" Павло Букін.

У заключній частині журналістського розслідування Лесі Іванової повідомляється, що правоохоронним органам було відомо про махінації з закупівлями підприємств "Укрооборонпромe". Протягом декількох років підприємці Жуков і Рогоза платили правоохоронцям хабарі за те, щоб розслідування "спускали на гальмах".

26 лютого Національне антикорупційне бюро відкрило кілька нових справ за фактом масштабних розкрадань в оборонній сфері України. Розслідування розпочато за ч .5 статті 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

"Дзеркало тижня. Україна" неодноразово публікувало матеріали про корупцію та масштабні зловживання в оборонному секторі. Докладніше читайте у матеріалі DT.UA "Злочинні схеми в оборонпромі: чому розслідування Bihus.Info не може бути фейковим" та статті Дмитра Менделєєва "Мародери країни відрубаних рук" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі