Ляшко розповів, як в Україні планують покрити всі потреби з тестування на коронавірус

Поділитися
Ляшко розповів, як в Україні планують покрити всі потреби з тестування на коронавірус © Укрінформ
За словами головного санлікаря, МОЗ створить окрему гарячу лінію для тих, кого відмовилися тестувати на COVID-19.

Головний санлікар Віктор Ляшко заявив про те, що в Україні проводять не набагато менше тестів на коронавірус COVID-19, ніж в інших європейських країнах, з урахуванням розвитку епідемії. У той же час Ляшко впевнений, що в країні вдасться повністю покрити потребу в ПЛР-тестах, адже українські виробники готові на добу випускати близько 1 тисячі таких тестів.

"Ми очікуємо отримати від українського виробника 22 тис. ПЛР-систем, які дозволять провести близько 2 млн досліджень. Тести повинні бути на наступному тижні. Український виробник готовий виробляти близько 1 тис. ПЛР-тестів на добу, що зможе покрити всю потребу у тестуванні в Україні", - заявив Ляшко під час пресбрифінгу.

Головний санітарний лікар додав, що зараз в Україні є близько 250 тисяч ПЛР-тестів.

"Ми повинні розуміти, що Європа на 15-20 днів попереду в розвитку епідемії. Ми відстежуємо динаміку і розвиток сценаріїв, які були в Іспанії, Італії і Франції. Якщо подивитися кількість тестувань, то в Україні не набагато менше тестувань проводиться, ніж в інших країнах. Тому питання тестування - не проблема. Україна готова тестувати", - додав санлікар.

Ляшко також заявив про те, що Міністерство охорони здоров'я створить окрему гарячу лінію для тих пацієнтів, яких відмовилися тестувати на COVID-19.

"На вихідних ми збиралися з міністром охорони здоров'я та опрацьовували стратегію збільшення кількості тестувань і здатність забезпечити тестуванням всі можливі випадки. Сьогодні-завтра буде оприлюднено алгоритм, згідно з яким кожен може повідомити про випадок відмови тестування медпрацівником - це буде окрема гаряча лінія в МОЗ. Кожен випадок відмови від тестування буде розібраний в індивідуальному порядку, оскільки відмови від тестування в період епідемії не повинно бути взагалі", - підкреслив санлікар.

Станом на 6 квітня в Україні офіційно підтверджено 1319 випадків захворювання коронавірусом, за останню добу виявили 68 нових випадків. З усіх випадків захворювання 38 стали летальними, 28 пацієнтів одужали.

Також 6 квітня почали діяти більш жорсткі карантинні обмеження. Зокрема, українці повинні завжди носити при собі документ, що підтверджує особу. На вулицю можна виходити тільки в масці, а пересуватися більш, ніж двом людям разом заборонено. Винятком може стати супровід дітей. Діти до 14 років можуть вийти на вулицю тільки в супроводі дорослих. У парках, скверах, зонах відпочинку заборонено гуляти, тільки якщо ви не вигулююєте домашню тварину.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі