Ляшко заявив, що школярі повернуться за парти не раніше першого вересня

Поділитися
Ляшко заявив, що школярі повернуться за парти не раніше першого вересня Всі школи закінчать цей навчальний рік у дистанційному режимі © STATUS QUO
Винятком стануть навчальні заклади, де буде проводитися ЗНО.

Цього року навчальні заклади вже не будуть працювати, діти і студенти повернуться туди не раніше першого вересня. Про це повідомив головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко в інтерв'ю виданню "Сегодня".

"Навчальні заклади вже відкриватися не будуть. Вони відкриваються тільки з 1 вересня. Ми будемо відкривати деякі з них для проведення ЗНО ", - заявив представник Міністерства охорони здоров'я.

Як відомо, не тільки ВНЗ, але й школи закінчать цей навчальний рік у дистанційному режимі. Календар навчання виглядає наступним чином:

- до 31 травня триватимуть заняття;

- до 1 липня має бути завершено навчальний рік;

- до 15 червня школи завершують оформлення свідоцтв про здобуття базової середньої освіти;

- свідоцтв досягнень і табелів знань;

- упродовж червня школи на педагогічних радах розглядають питання про переведення учнів у наступний клас.

Одинадцятикласники отримають атестати тільки після проведення ЗНО.

Читайте також: YouTube і Facebook проведуть онлайн-випускні для школярів і студентів

Нагадаємо, освітній омбудсмен України Сергій Горбачов розповів про особливості проведення ЗНО у цьому році, в умовах епідемії коронавірусу COVID-19.

Горбачов сказав, що всім учасникам тестування будуть вимірювати температуру, а самі приміщення будуть дезінфікувати. Крім цього, учасників в аудиторії тепер повинно бути менше. Якщо раніше їх там знаходилося 15, то тепер це буде 9-12 осіб, які будуть сидіти на безпечній відстані один від одного.

ЗНО планують провести з 25 червня по 17 липня, однак у міністерстві освіти зазначають, що поки це лише попередні дати. Нагадаємо, що з 6 по 18 травня учасники тестування можуть змінити вказане під час реєстрації для участі в ЗНО місце здачі.

Про те, чому ЗНО потрібно проводити навіть в умовах пандемії, читайте в статті Оксани Онищенко для ZN.UA "Опорна стіна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі