Майже половині українців протягом року відмовили у видачі американської візи

Поділитися
Майже половині українців протягом року відмовили у видачі американської візи © відкриті джерела
Це набагато більше, ніж навіть громадянам РФ.

Впродовж 2019 року США відмовили у видачі віз для тимчасових туристичних поїздок типу B-1/B-2 майже кожного другого українця, або 45,06% прохачів, йдеться в звіт Державного департаменту США.

Згідно з даними американського відомства, такий рівень є високим порівняно з відмовами для громадян країн-сусідів України. Так, для поляків цей рівень відмов становить - 2,76%, білорусів - 21,93%, словаків - 11,99%, румунів - 9,11%, а для громадян РФ - 15,19%.

B1/B2 - це американська віза, яка видається в одному з дипломатичних представництв США іноземним громадянам, які вирушають до США на тимчасове перебування у справах бізнесу (B1), відпочинку або лікування (B2).

Сама віза не гарантує в'їзду в країну, а дозволяє її власникові прибути в пункт перетину кордону США і звернутися за дозволом на в'їзд. Інспектор імміграційної служби в пункті перетину кордону визначає, чи може власник візи в'їхати в Сполучені Штати і термін перебування іноземного громадянина в країні.

Зазначимо, що з 11 листопада США ввели безвізовий режим для громадян Польщі. Безвізові поїздки в США терміном до 90 днів доступні для поляків для туризму і бізнесу.

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі