Медикам лікарні швидкої допомоги урізали зарплати на 50%

Відео
Поділитися
Медикам лікарні швидкої допомоги урізали зарплати на 50% Лікарі розповіли про погіршення в системі охорони здоров'я © ukrinform.ru
Співробітники Київської лікарні швидкої допомоги вийшли на акцію протесту.

У Києві лікарі клінічної лікарні швидкої медичної допомоги вийшли на акцію протесту у зв'язку із зниженням їх зарплат. Про це повідомляє Укрінформ.

"Акція співробітників лікарні швидкої допомоги пов'язана з тими зарплатами, які ми отримали. Пов'язана з тим ставленням в ЗМІ, і з боку тих представників уряду, які вважають, що нам дійсно платять дуже багато... Ми хочемо продовжувати надавати таку допомогу, що ми і робили. Ми хочемо, щоб реформа не знищила нашу лікарню, і таких же як ми. Ми хочемо, щоб про нас говорили, як про тих людей, які варті поваги", - сказав під час акції лікар лікарні Віталій Черкашин.

Він зазначив, що доплати, які отримували лікарі раніше, були урізані. За його словами, лікарі отримали зарплату на 40 -50% менше, ніж було раніше.

"Наш протест виражається не в тому, щоб протестувати проти нашої роботи і проти того, що ми робимо. Ми просто вийшли, щоб сказати, що ми хотіли б змін. Але таких змін, які були б в кращу сторону, а не дивитися як система з кожним роком дедалі погіршується", - сказав Черкашин.

Раніше повідомлялося про те, що в Сумській області оголосив голодування гендиректор Глухівської міської лікарні Анатолій Кияшко. Основна причина - недофінансування лікарні і відсутність контракту з Національною службою охорони здоров'я. Також в Києві протестували медики клінічної лікарні №8, яким не виплатили обіцяну надбавку за лікування хворих на коронавірус.

Раніше президент Зеленський пообіцяв виплатити 300-відсоткові надбавки медикам за березень у квітні, однак медики не лише не отримали доплати, а за фактом отримали навіть менше, крім того, в лікарнях почали скорочувати медперсонал через другий етап медреформи. За словами глави МОЗ Максима Степанова, в рамках медреформи будуть звільнені 50 тисяч медичних працівників, а кількість медичних закладів скоротять на 322.

Президент України Володимир Зеленський публічно закликав керівництво Міністерства охорони здоров'я та профільного парламентського комітету запропонувати план "покращення" другого етапу медичної реформи, щоб уникнути "негативних наслідків". За словами президента, створена за його ініціативою робоча група, в яку увійшли титуловані лікарі, академіки і професори, проаналізувала стан справ в медицині".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі