Мер Одеси пішов у відпустку перед приїздом Зеленського

Поділитися
Мер Одеси пішов у відпустку перед приїздом Зеленського Труханов взяв відпустку на 12 днів © Геннадій Труханов / Facebook
Одеський міський голова взяв відпустку до 21 жовтня.

Одеський міський голова Геннадій Труханов пішов у відпустку на два тижні - з 9 по 21 жовтня. Відповідне розпорядження опублікувала прес-служба муніципалітету.

"Згідно ст. 42 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", ст. 21 Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування", ст. 4, 10 Закону України "Про відпустки" та ст. 74 Кзпп України відбуваю у щорічну відпустку на 12 календарних днів за період 28 листопада 2017 - 27 листопада 2018 р. - з 9 жовтня по 21 жовтня 2019 року", - йдеться в документі.

На період відпустки Труханов поклав виконання обов'язків міського голови на свого першого заступника Анатолія Орловського.

У той же час, місцеві ЗМІ звернули увагу, що розпорядження, видане 7 жовтня, муніципалітет оприлюднив значно пізніше, до того ж - в день робочого візиту в Одесу президента Володимира Зеленського. На думку місцевих журналістів, "глава міста різко висловився про керівництво країни і тепер зайняв вичікувальну позицію, пішовши у відпустку".

Нагадаємо, в даний час мер Одеси Геннадій Труханов є фігурантом двох кримінальних проваджень: про заволодіння бюджетними коштами при купівлі будівлі збанкрутілого заводу "Краян" за завищеною ціною і про декларування недостовірних відомостей.

У той же час Національне антикорупційне бюро закрило справу про незаконне збагачення Труханова у зв'язку з рішенням Конституційного суду України про декриміналізацію відповідної статті Кримінального кодексу.

Детальніше про справу одеського градоначальника читайте в матеріалі Ніни Перстньової "Оц-тоц первертоц – бабуся здорова" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі