Меркель назвала три головні досягнення нормандського саміту

Поділитися
Меркель назвала три головні досягнення нормандського саміту Лідери держав проведуть наступну зустріч у березні 2020 року
Сторони досягли угоди за трьома пунктами.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що були досягнуті пункти про розведеня, розширення мандату ОБСЄ і рішення про проведення наступної зустрічі. Про це вона заявила під час підсумкової прес-конференції.

"Ми домовилися щодо трьох пунктів: досі не досягнуто перемир'я, дуже багато мін і необхідно проводити розведення сил і засобів", - повідомила Меркель.

Вона також повідомила, що повинні бути створені до березня 2020 ще дві зони розведення - поруч зі Станицею Луганською, Золотим і Петровським.

Крім того, було досягнуто рішення про розширення мандата моніторингової місії ОБСЄ: "щоб не 12:00 спостерігали, а протягом 24 і 7 днів на тиждень".

"Проговорили про забезпечення політичних умов реалізації мінських угод і це закон про особливий статус. І маємо єдину мету провести там вибори, які будуть визнані ОБСЄ. Ми розуміємо, що це не просто за таких умов", - сказала Меркель.

Також була досягнута домовленість про зустріч через чотири місяці в рамках нормандського формату. А до того часу буде продовжуватися робота на рівні радників і міністрів.

Раніше повідомлялося про те, що до 31 грудня 2019 року сторони проведуть обмін у форматі "всіх на всіх". У Парижі офіційно завершився саміт нормандської четвірки. Лідери України, Франції, Німеччини і Росії провели останній етап переговорів у форматі робочої вечері.

DT.UA веде текстову трансляцію саміту.

Детальніше про підготовку зустрічі читайте в статті Костянтина Єлісєєва "Паризький саміт нормандської четвірки: врятувати Україну від стратегічної помилки" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі