Жительці Одещини загрожує в'язниця за скупку голосів перед виборами

Поділитися
Жительці Одещини загрожує в'язниця за скупку голосів перед виборами
Жінка "купила" понад 10 голосів у мешканців Подільська.

Мешканка Подільська Одеської області перед позачерговими виборами до Верховної Ради скуповувала голоси, повідомила прокуратура Одещини. Правоохоронці направили до суду обвинувальний акт, тепер жінці загрожує до семи років позбавлення волі.

"Котовська місцева прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно мешканки Подільська, яку підозрюють у підкупі виборців. За даними слідства, у липні, під час передвиборчої кампанії позачергових парламентських виборів громадянка пропонувала мешканцям мікрорайону Подільська продати свій голос", - йдеться у повідомленні.

Жителі Подільська мали проголосувати за одного з кандидатів за 1000 грн. Загалом зловмисниця купила 16 голосів.

"Під час обшуків правоохоронні органи вилучили чорнові записи з прізвищами осіб, яким виплатили гроші", - додали в прокуратурі.

За фактом скупівлі голосів правоохоронці відкрили справу згідно з ч. 4 ст. 160 (Підкуп виборця, учасника референдуму) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 5 до 7 років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Раніше у Міністерстві внутрішніх справ заявили про те, серйозних порушень під час позачергових парламентських виборів не було. Однак, у період з початку передвиборчої кампанії і до дня виборів, 21 липня, поліція відкрила 516 кримінальних проваджень.

3 серпня Центральна виборча комісія оголосила офіційні результати позачергових парламентських виборів у багатомандатному виборчому окрузі. Голова Центрвиборчкому Тетяна Сліпачук повідомила про те, що партія "Слуга народу" за списками отримує 124 мандати, "Опозиційна платформа – За життя" – 37, "Батьківщина" – 24, "Європейська солідарність"- 23, "Голос" – 17 мандатів.

Інші партії не подолали 5% прохідний бар'єр.

Зазначимо, що на позачергових виборах була зафіксована рекордно низька явка: за даними ЦВК, на дільниці прийшли менше 50% виборців.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі