Мешканець Дніпра за вказівкою куратора з РФ поширював фейки перед виборами – СБУ

Поділитися
Мешканець Дніпра за вказівкою куратора з РФ поширював фейки перед виборами – СБУ Чоловік листувався з мешканцем Ростова, який ставив завдання із поширення фейків © СБУ
Росіянин надавав для поширення негативні матеріали про візити кандидатів в президенти до Дніпропетровщини, повідомили у спецслужбі.

Куратори з Російської Федерації залучали мешканців Дніпропетровської області до поширення у соцмережах неправдивих провокаційних матеріалів, задля впливу на електоральні настрої українців. Як повідомив прес-центр СБУ, мешканець Дніпра розповсюджував інформацію із закликами до зміни меж території та держкордону України, а також інші деструктивні матеріали.

За даними правоохоронців, чоловік листувався з мешканцем Ростова-на-Дону, який ставив завдання із поширення фейків щодо ситуації в Україні. Так, після початку виборчої кампанії росіянин надавав для поширення негативні матеріали про візити кандидатів на посаду президента до населених пунктів області.

У СБУ кажуть, що громадянин Росії також через соцмережі підшукував мешканців України, які мають травматичну або пневматичну зброю із відповідними дозволами, для їх залучення до мітингів та масових заворушень напередодні та під час проведення президентських виборів.

На даний момент триває досудове розслідування у межах провадження, розпочатого за ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) ККУ. Також, як повідомили у прес-центрі, оголошено підозри у скоєнні злочинів проти основ нацбезпеки ще двом мешканцям Дніпропетровщини, яких спецслужби РФ залучили до підготовки втручання у проведення майбутніх виборів.

Раніше повідомлялося, що у Центральній виборчій комісії створюється спеціальна робоча група за участі СБУ та Служби спеціального зв'язку, яка проведе детальний технічний аналіз і аудит систем ЦВК, запустить їх в експлуатацію - і потім цілодобово забезпечуватиме безпеку систем комісії.

Нагадаємо, президентська кампанія в Україні офіційно стартувала 31 грудня 2018 року. Вибори глави держави призначено на 31 березня. DT.UA зібрало повний перелік усіх кандидатів на пост президента та коротку інформацію про них.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі