Метеорологи спростовують заяви про смог над Україною

Поділитися
Метеорологи спростовують заяви про смог над Україною © Facebook/Sergey Ristenko
Насправді країну накрила хвиля туманів.

У Центральній геофізичній обсерваторії імені Бориса Срезневського спростували інформацію про високий рівень забруднення атмосферного повітря оксидом вуглецю над Україною.

"Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського, як головна організація з питань методичного керівництва мережею спостережень за хімічним забрудненням навколишнього середовища повідомляє, що за даними спостережень мережі гідрометеорологічних організацій концентрації оксиду вуглецю в останні дні залишалися в своїх звичних параметрах", – йдеться в повідомленні на сайті обсерваторії в понеділок увечері.

Зокрема, в Києві максимальні разові концентрації оксиду вуглецю на стаціонарних постах коливалися в межах 0,4-1,0 ГДК (гранично допустима концентрація), у Вінниці - 0,3-0,4 ГДК, у Харкові - 0,3-0, 8 ГДК, у Кропивницького - 0,6 ГДК.

"Взагалі, за останні дні концентрації оксиду вуглецю, які характеризувалися як високі на мережі моніторингу гідрометслужби не зареєстровані", – зазначили метеорологи.

В обсерваторії підтвердили, що тумани і приземні інверсії, які при утворенні затримують шар повітря, дійсно можуть сприяти накопиченню забруднюючих речовин. Але за даними спостережень на мережі моніторингу гідрометслужби в останні дні високих рівнів забруднення оксидом вуглецю не зафіксовано.

Раніше в понеділок в соцмережах поширилася інформація про високий рівень забруднення атмосферного повітря оксидом вуглецю в містах на всій території України.

Зазначимо, що за даними синоптиків тепла погода протримається в україні до кінця тижня, а далі українцям варто чекати заморозків і похолодання.

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі