Мін'юст США перевіряє інформацію Джуліані щодо роботи Хантера Байдена в Україні – Washington Post

Поділитися
Мін'юст США перевіряє інформацію Джуліані щодо роботи Хантера Байдена в Україні – Washington Post
Сенат не буде розслідувати бізнес Байдена в Україні.

Сенатор-республіканець Ліндсі Грем повідомив про те, що Міністерство юстиції США перевіряє інформацію від особистого адвоката президента Трампа Руді Джуліані щодо роботи сина колишнього віцепрезидента Хантера Байдена у раді директорів української енергетичної компанії Burisma, повідомляє The Washington Post.

Грем, пославшись на розмову з генеральним прокурором Вільямом Барром, сказав, що Джуліані передає свою інформацію експертам з національної безпеки. Грем додав, що не буде використовувати судовий комітет Сенату для розслідування діяльності сім'ї Байденов в Україні.

Проте сенатор він попередив, що Джуліані може отримувати "погану інформацію" під час його поїздок в Україну. А таку інформацію, продовжив сенатор, можуть поширювати росіяни.

Якщо у Руді Джуліані є яка-небудь інформація, що надходить з України, він повинен передати її Міністерству юстиції, тому що це може бути російською пропагандою. Твитнуть Поделиться

Зазначимо, що ексгенпрокурор України Віктор Шокін продовжує стверджувати, що його звільнили з посади під тиском Джо Байдена, який погрожував заблокувати один млрд американської допомоги Україні. Нелюбов Байдена до Шокіну, за словами адвоката Трампа Руді Джуліані, була нібито пов'язана з наміром генпрокурора розслідувати корупцію віцепрезидента США. В Україні це твердження неодноразово спростовували.

Шокін передав Джуліані документ, наданий Генеральною прокуратурою Латвії, який нібито доводить корумпованість Гантера Байдена. Однак у листі сказано, що "згідно публічно доступної інформації, Burisma Holding і її директор Гантер Байден причетні до корупційних справ". У документі описані закордонні грошові транзакції компанії Миколи Злочевського. Однак згадок про будь-які розслідування або інші докази корупційної активності в листі немає.

Виконавчий директор "Центру протидії корупції" Дар'я Каленюк в коментарі Forbes заявила, що Шокін і Луценко дискредитували себе в ролі прокурорів, бо неодноразово брехали, втручалися в розслідування інших правоохоронних органів і атакували реформаторів. Каленюк не виключила, що передача колишніми генпрокурорами офіційних документів Джуліані може бути кваліфікована як порушення закону.

5 лютого 2020 року Сенат Сполучених Штатів поставив крапку в досить болючому для американської демократії процесі імпічменту Дональда Трампа. "Один з кращих президентів США за всю історію... виправданий довічно". Детальніше читайте у статті Олександра Хари "Не винен, але перешкоджав".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі