Мінцифри вчитиме сучасній мові старше покоління українців

Фото
Поділитися
Словник, який відомство публікуватиме у Facebook, пропонують самостійно показувати батькам, бабусям та дідусям.

Міністерство цифрової трансформації України вирішило навчити людей старшого покоління цифрової грамотності, повідомила пресслужба відомства у Facebook. В рамках такої ініціативи міністерство щотижня планує пояснювати значення сучасних слів.

"Часто здається, що ми зі старшим поколінням говоримо різними мовами. Коли вони не розуміють, що то за клята сторіз і кого ви там свайпаєте у Tinder. Ми вирішили – досить! Тепер ми щотижня робитимемо незрозумілі слова – простими. Сьогодні пояснюємо, що таке лол, мем, меседж, месенджер, пост", - йдеться у повідомленні.

У міністерстві закликали користувачів Facebook показати створений відомством словник своїм батькам, бабусям і дідусям, адже "ми відповідальні за цифрову грамотність наших рідних".

Раніше повідомлялося, що Мінцифри запустило бета-версію мобільного додатку "Дія", який, зокрема, дасть змогу користуватися електронним водійським посвідченням і електронним технічним паспортом автомобіля. Паралельно триває робота з упровадження інших електронних послуг. Зокрема, йдеться про електронний студентський квиток, електронну зміну місця реєстрації, а також низку інших документів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі